Posljednje kolo jesenjeg dijela Druge futsal lige Republike Srpske, grupa Jug, donosi nam četiri, više nego zanimljiva meča.

Tango želi pobjedu u Ljubinju

KMF Ljubinje – KMF Tango (subota 14:00)

Domaća ekipa nije zabilježila bodove u ovom prvenstvu i pokušaće iznenaditi „Crvenu armiju” kao u finišu prošle sezone u Istočnom Sarajevu. Mala sala u Ljubinju raj je za strijelce pa je tako na dva odigrana meča ove sezone postignuto, vjerovali ili ne, 35 golova!

Tango je vezao dva trijumfa, približio se vrhu i pobjedom želi ostati u trci za prvim mjestom. Ekipa je dostigla radnu temperaturu, igra sve bolje ali mora opravdati ulogu favorita na ovom gostovanju. Ako Kibe ponovi partije iz prethodna dva meča, tri boda su blizu.

Košarac

KMF Jahorina – FK Glasinac (subota 17:00)

Vukovi su poslije pet uzastopnih pobjeda poklekli u Foči ali liderska pozicija je zadržana. Ako žele prezimiti sa sedam klubova iza svojih leđa, moraće savladati gradskog rivala. Peki je za sada plodno tlo za bodove i uz glasnu podršku sa tribina svakom protivniku nije lako.

Glasinac igra sa oscilacijama, može savladati najjače ali i kiksnuti od slabijih. Iskusna je ekipa i ne smije se olako shvatiti. Motiv protiv Jahorine je ogroman, rivalstvo je očigledno a osvojeni bodovi protiv Paljana najslađi.

Kalknovik: Imaju dosta navijača u Lukavici

KMF Kalinovik – KMF Akademac (subota 18:00)

Povrede i problemi sa kartonima skratili su roster Kalinovika i uzrokovali tri uzastopna poraza. U tim se iz povrede vraća Trifković kao veliko pojačanje pred meč sa Trebinjcima. Ekipa Miroslava Avrama je svjesna da je ovo zadnji voz ako žele ostati u konkurenciji za vrh.

Akadamac je vezao četiri pobjede i probio se na drugu poziciju. Finansijski obezbjeđen klub uhvatio je ritam i ističe kandidaturu za plasman u viši rang. Znaju da novac ne kupuje baš sve pa su izbrusili formu i igraju sve bolje.

FK Radnički

FK Radnički – KMF Medicinski fakultet (subota 16:00)

Tim iz Novog Goražda je zabilježio samo dva trijumfa mada su zaslužili više, pogotovo na svom terenu. Borbenost je njihov najjači adut a nesrećno izgubljeni bodovi moraju se napalatiti. Drinski derbi je idealna prilika za to.

Medicinari su na gostovanjima osvojili samo jedan bod i žele da poprave saldo. Komšije im se čine kao lagan zalogaj, pogotovo kada su se napunili samopuzdanjem poslije pobjede nad Jahorinom u Foči. Fizički su jak tim, znaju lopte.