Tango jeste sinonim za futsal u Bosni i Hercegovini, ali ove sezone ambicije i realnost nisu išli korak uz korak. Crveno-bijeli su ostvarili četiri pobjede i šest poraza (pet vezanih) i nalaze se u donjem dijelu tabele. Utjeha je plasman u četvrtfinale Kupa Republike Srpske gdje čekaju pobjednika iz duela Viktorija Ribnik – Borac Banja Luka. Svjestan je glavni operativac Tanga, Mirko Čampara, gdje se griješilo, pa pun emocija ali i malo meteorologije sumira prvi dio sezone i najavljuje sunčano proljeće.

Iza nas je mjesec u kojem smo analizirali prvenstveno sami sebe. Presložili smo redove, posložili neke stvari, prvenstveno u glavi i sada čista srca, mirne duše i puni želje startujemo sa proljećnim dijelom sezone.
Neke stvari tokom jesenjeg dijela sami sebi ne mozemo objasniti. Gubili smo dobijene utakmice, iako smo se na terenu bacali na glavu, ali lopta nije htjela u gol. Međutim, znamo da radimo pošteno i da nam se to nekad mora i hoće vratiti, a vjerujemo da je proljeće idealna prilika da pokažemo da nismo zaboravili igrati futsal.
Mozda smo zaboravili uživati u njemu, ali i to ce se promjeniti sa boljim rezultatima, pa ćemo već od prve utakmice proljeća, kada nam u goste dolazi Radnički iz Novog Goražda, dati sve od sebe za pobjedu.
Dužnici su nam momci iz Radnickog, jer su nas na domaćem terenu pobijedili u utakmici u kojoj je bilo svakakvih, prije svega nesportskih stvari,koje će nadamo se biti prošlost na sportskim terenima.
Protiv Tanga svi igraju iznad svojih mogućnosti, ali u tome i jeste nasa veličina, ali moramo se i na terenu početi ponašati kao što se jedan futsal velikan ponaša, jer mi smo Tango, mi smo porodica, mi smo emocija!
Zato, svi koji nosite Tango u srcu, dođite u subotu u dvoranu na Trgu Srbije i podržite nas u nastojanjima da nam proljeće bude sunčanije od jeseni
“!

Tango će u subotu (17:00) dočekati ekipu Radničkog iz Novog Goražda sa željom da im se revanšira za poraz u prvom kolu u epskom meču gdje je teren služio za promenadu i divljačke startove. Čampara je ostao bez Miloševića koji je prešao u Željezničar, te Dedića koji se otisnuo u Švedsku, a Tangu se priključio Mihajlo Đorem.