Utakmicama 12. kola u vikendu pred nama trebalo bi se nastaviti maratonsko takmičenje Druge futsal lige Republike Srpske, grupa Jug. Jedanaest klubova bori se za dva mjesta koja vode u baraž, a za sada vrh drže klubovi iz Područnog saveza Hercegovina.

Jesenji dio prvenstva, pored prijatnih iznenađenja Kalinovika i novajlija Višegrada, defnitivno su obilježile monstruozne sudijske odluke, povrede pravila i ugrožena bezbjednost sudija. „Liga bez briga” je postala noćna mora za ljude iz saveza koji su morali pregledati snimke utakmica i „kažnjavati” arbitre.

Tabela FSRS

Dovoljna su bila dva jahača, Popović-Vuković da naprave pravu apokalipsu u Trebinju, Bjelici su navijači šetali po terenu, Vujadin ionako sudi nezanteresovano, dok je Pejić svakako pravi model za doktorsku disertaciju na DIF-u „Analiza arbitraže sa predumišljajem i psihološki profil korisnika pištaljke. Proširena zbirka pogrešnih odluka”. Slijedi druga polusezona u kojoj se odlučuje o putnicima za doigravanje za prvu ligu. Neka nam je Bog na pomoći.

Nema šetnje po terenu

Tango će pokušati prekinuti seriju od pet vezanih prvenstvenih poraza, i to bez Miloševića koji je otišao u Željezničar, ali i bez Dedića koji u Švedskoj pravi probleme, zdravo. U goste im dolazi Radnički iz Kopača koji van svoje ledene arene za ultimate figt nema previše uspjeha.

Glasinac je u 10 kola ostvario samo jednu pobjedu, teško će biti protiv lidera Akademca koji dolazi na Sokolac. Trebinjci su u strašnoj seriji, Blaugrana se fokusirala na mlađe selekcije.

Debitant Višegrad se dostojno predstavio u ligi, igraju pred ispunjenim tribinama, a u goste im dolazi Medicinski fakultet sa kojim su u Foči igrali jednu žustru utakmicu, bilo je u tu i rvačkih zahvata i opravdano podijeljenih crvenih kartona.

Rekordne posjete u Višegradu

Zahumlje dočekuje Ljubinje, suvišno je bilo šta pisati kada će im vjerovatno utakmicu suditi dojučerašnji saigrači. Kec kao kuća Slavka Tošovića!

Jahorina je ove sezone blijeda kopija prošlogodišnje ekipe, a dočekuju novajliju u ligi, Rudo. Mišljenja smo da gosti neće imati šta tražiti u Pekiju.

Kalinovik je slobodan u ovom kolu.