Poslije dva odigrana kola naši prvoligaši se ne mogu pohvaliti uspješnim rezultatima niti igrom. Pokušaćemo analizirati kako kotiraju treneri Famosa, Slavije i Romanije, i koliko ima odstupanja od njihovih obećanja pred start sezone i uoči trećeg kola.

Darko Vojvodić je samouvjereno najavljivao da će Famos biti među prvih pet ekipa Prve lige. Potkrepljivao je to svojim prijašnjim rezultatima i energijom koju prenosi na ekipu. Međurtim, minimalac protiv Drine zagrebao je blještavu fasadu i prikazao da „cigle” i nisu baš dobro ozidane. Zvorničani su izgledali bolje na travnjaku dok se Famos mučio kao diplomac bez štele na konkursu za posao. U Trebinju su protiv Leotara Andalužani pali bez ispaljenog metka (0:3) pa se uoči duela sa Laktašima u Vojkovićima tri osvojena boda do sada čine kao solidan zalog.

Bojan Regoje je od ponedjeljka do petka pred početak sezone prošao katarzu od „Niko nam ne može zabraniti da razmišljamo o vrhu” do „Favoriti su Laktaši, Rudar, Radnik, Leotar”. Utakmica u Bijeljini i poraz od Radnika 0:2 su možda realnost, ali zabrinula nas je blijeda igra Sokolova. Tim iz prošle sezone je ostao na okupu, i uz pojačanja očekivali smo mnogo više. Još bolniji je bio remi protiv Ljubića u Čiči. Loše vrijeme, još lošiji sudija, retrogardni Merkur, sve mi to pikamo ali tim kojim Regoje raspolaže je znatno jači od ekipe iz Prnjavora. Treća sreća je duel sa entuzijastičnim Veležom u Nevesinju koji neće puno mariti na renome Slavije.

Milan Gutović je na Pale stigao pred drugo kolo i nije uspio ni dati obećanja. U premijernom meču se nije proslavio jer je Romanija doživjela debakl u Mrkonjić Gradu od Slobode 0:4. Žalio se dojučerašnji koordnator podmlatka Slavije na lošu fizičku spremu igrača Vučice i neuigranost. Vremena nije mnogo preostalo jer u narednom kolu dočekuje Rudar iz Prijedora koji je jedan od favorita za poziciju broj jedan. Eventualni pozitivan rezultat bio bi neka vrsta olakšanja pred ono što njega i Romaniju očekuje u četvrtom kolu: gostovanje Slaviji sa kojom ima nekih neraščišćenih računa. Ako ostane trener.