Da na rekreaciji primim 18 golova, narednu deceniju pri lomljenju slavskog kolača ne bi spominjao 318 bogonosnih otaca. Zbog ove zadnje dvije brojke. A eto Đorđe Đurđević, futsaler Radničkog, poslije Armagedona doživljenog od Tanga, umjesto da na putu ka Novom Goraždu razmišlja kako je njegov tim doživio sramotu epskih razmjera, ljutnju je usmjerio ka mojoj malenkosti. I nije mu prvi put.

Krajem oktobra u ledenoj balon sali u Kopačima, omaleni Đokica je bio neizostavna stavka u promociji antisporta. U izvještaju sa utakmice FK Radnički – KMF Tango napisano je šta se sve izdešavalo, kao na terenu tako i na tribinama. Od brutalnih startova za koje bi se, da je normalna država, išlo u apartman na Naklo, do abnornalne količine mržnje ispoljene od strane igrača, uprave i navijača Radničkog prema gostima iz Istočnog Sarajeva. Kao bonus imali ste i video promenade „tifoza” po terenu.

Đurđević je tada imao napad agresije pa mi je sa terena upućivao prijetnje kao simpatizeru Tanga. Nastavio je umišljeni Konan sa vulgarnim komentarima na portalu, i činilo se da će isprazniti negativnu energiju. Ali avaj.

Sinoć je nastavio sa svojim alter egom. Za vrijeme utakmice u kojoj je Radnički potopljen poput broda od papira, nije prozborio ni riječ, jeste poslije komentarima i porukama. Elem, navodno sam se jako uplašio njegove pojave ispred dvorane i, kako on kaže, skrivao se od njega. Ali neću se uspjeti sakriti u Višegradu. Kako i zašto u tom gradu, iskreno ne znam. Valjda će ovaj gorostas doći da se obračuna sa mnom.

Naravno da ovakvim likovima nije mjesto u sportu, pa da budem do kraja iskren ni u civilizovanim sredinama, ali sistem nam je takav da dozvoljava ove devijantne pojave. Šteta je i za Radnički i novogoraždansku porodicu Anjeli (Mutlak) koji održavaju ovaj klub. Šteta je i za sport uopšte što se spušta na nivo teferiča.

Kako god, ako mi obaveze budu dozvoljavale naravno da ću doći u Višegrad, bilo da je futsal ili rukomet u pitanju, da pogledam utakmicu i posjetim prijatelje. Đurđevića ću valjda prmjetiti u masi. Korpulentan je.

Dalibor Trapara, urednik portala SportEast i najomraženija osoba u Kopačima