Kada smo prije sedam dana bili u Omarskoj, domaći su nam rekli da jedva čekaju dolazak Slavije zbog nekih neraščišćenih računa sa već bivišim trenerom Regojom. Taj naboj se i te kako osjetio pa se u prvih pola sata igrao ragbi, a kada su strasti splasnule Slavija je odradila ono zbog čega je došla i osvojila tri važna boda koja je pozicioniraju na sredinu tabele.

FK Omarska – FK Slavija 0:2 (0:2)

Veliki broj grubih startova i nervoze obilježili su prvih 30 minuta igre. „Udri ga, nije ti ga majka rod’la”, dovikivalo se sa tribina, a igrači su se „odazvali pozivu” pa smo imali pravu ragbi predstavu. Ono malo od fudbala pripalo je Sokolovima koji su „preživjeli”, iskoristili deficit u odbrani domaće ekipe koja je po svaku cijenu htjela ugroziti gol Sokolova, te brzim prenosom lopte realizovala dvije kontre. U razmaku od tri minute pogodili su Erić (’32) i Dabić (’35). U finišu prvog dijela Omarska je mogla prepoloviti zaostatak ali Sirćo je uspješno skinuo udarac Kopanje sa bijele tačke.

U nastavku Slavija svjesno prepušta inicijativu Omarskoj koja tek u nekoliko navrata prijeti ali Sirćo je na visini zadatka. Utisak je da su Sokolovi mogli već isprobanim kontrama ranie riješiti meč ali nedostajala je konkretnija realizacija. Rezultat se do kraja nije mijenjao i Slavija stiže do tri krucijalna boda.

Omarska: Zgonjanin, Rastoka, Kopanja, Kralj, Krecelj, Grahovac, Anđić, Stojnić (64. Kovačević), Jaćimović (87 Bataz), Nišić, Sadžak (64. Vračar)

Slavija: Sirćo, Medić, Gojković, Dabić (82. Alešević, Vučinić, Mandić, Karić (82. Beširević), Erić, Tomić, Govedarica (71. Križevac), Arbinja (92. Timotija)