Pokazali su danas Sokolovi ogromnu želju za pobjedom, a do nje su stigli sasvim zasluženo. Stvorili su veliki broj šansi, istakao se Dabić prodorima i centaršutevima ali čovjek odluke je definitivno Nikola Bjeloš koji je ovaj meč počeo na klupi. Njegovim ulaskom igra Slavije je dobila smisao a Grande Nikola je učestvovao kod oba gola. Prekinut je niz od četiri utakmice bez pobjede i vraćeno je samopuzdanje momcima koji su zaslužili dugotrajne aplauze publike na kraju meča.

FK Slavija – FK Velež 2:0 (0:0)

Potpuna domnacija Slavije u prvom poluvremenu u kojoj su plavo-bijeli stvorili veliki broj prilika koje nažalost nisu realizovane. Najaktivniji je bio Petar Dabić koji je gostima pravio mnogo problema po denom boku, a upravo je on u 11. minutu kreirao prvo uzbuđenje na meču: ostao je sam na drugoj stativi ali njegov šut brani Zurovac.

Dabić je uputio nekoliko upotrebljivih centaršuteva ali Križevac, Govedarica, Erić i Gojković nisu najbolje reagovali. U 20. minutu Križevac i Govedarica su izmjenili nekoliko duplih pasova i ušetali se u šesanesterac gostiju, Govedarica ipak loše šutira na kraju.

U 38. minutu sporni trenutak. Arbinja se ustremio ka golu, Zurovac ga ruši ali arbitar Panić ne svira očigledan kazneni udarac. Do kraja poluvremena bilježimo još jedan pokušaj Dabića.

Dabić danas zapažen (Foto: V. Marković)

U nastavku su gosti izašli nešto visočije pa je Drašković stvarao nevolje odbrani Slavije. Ali ulaskom Bjeloša u igru stvari su konačno došle na svoje. U 62. minutu Bjeloš je izveo korner a na pravom mjestu je Erić i glavom pogađa za 1:0.

Bjeloš je evidentno bio gladan igre pa pokušava sa ivice šesnaesterca, kasnije i iz slobodnog udarca. A onda Grande Nikola pokazuje da je majstor ove igre. Petom pronalazi Mandića, ovaj Arbinju kome nije bilo teško da loptu sprovede u mrežu za 2:0.

Slaviji je posao olakšao posao golman Veleža Zurovac koji u 85. minutu dobija crveni karton zbog starta nad Bjelošem van šesnaesterca. Dva minuta kasnije Slaviji je poništen pogodak Erića, zbog navodnog ofsajda, kao još jedan nedosuđen penal u finišu meča.

Slavija: Sirćo, Medić, Gojković, Beširević, Dabić, Križevac, Arbinja, Vučinić, Mandić, Erić, Govedarica

Velež: Zurovac, Botić, Petković, G. Prodanović, Anđelović, Mikulić, Sekulović, Drašković, S. Prodanović, Gutić, Repović