U nedljelju od 17:00 na programu je prvi gradski derbi u okviru Prve lige Republike Srpske. Slavija će ugostiti Romaniju i biće to prilika da jedan od klubova ostvari prvu pobjedu u sezoni. Biće ovo i duel trenera koji su donedavno radili u istom klubu ali nisu imali dobre odnose. Sokolovi vs Vučica, Regoje vs Gutović.

Slavija nas je razočarala u prva tri kola osvojivši samo dva boda. Pomalo smo razmaženi kada su plavo-bijeli u pitanju, uvijek od njih očekujemo više, a tu je i fantastična prethodna sezona (pogotovo njen start) koja nam je povećala apetite. Ispadanje iz kupa je so na ranu navijačima, pa je za očekivati da će u nedjelju Regoje izvesti ofanzivnu postavu za sapiranje obraza. Ne bi nas začudilo da u samom vrhu napada vidimo dvojac Arbinja – Križevac i totalnu ofanzivu. Eventualni neuspjeh u gradskom derbiju dodatno bi poljuljao atmosferu u timu, a neko bi (valjda to tako ide u ozbiljnim klubovima) trebao preuzeti odgovornost. Slavija je apsolutni favorit u ovom meču koji je neka vrsta prekretnice za ostatak sezone. Tri boda su energetsko piće koje će ekipi dati krila da pokažu ono što znaju. A znaju.

Romanija još uvijek traži prve bodove u prvenstvu. Periodi dobre igre nisu bili dovoljni za sada (izuzimajući loše izdanje u Mrkonjić Gradu) i nula na kontu žulja oči. Pogotovo Gutoviću koji na dva susreta koje je vodio sa klupe, osim bodovne ništice ima i onu golgetersku. Dojučerašnji koordinator omladinskog pogona Slavije dobro poznaje protivnika, posebno mlađe igrače, i Romanija će sigurno koristiti to znanje. Na Palama provejava optimizam pred gostovanje Čiči, svjesni su da nedostaje iskustva ali i više rizika da bi se ostvario pozitivan rezultat. Vučica je jača za dva nova igrača, Vukovića i Mirkovića, koji će povezati sredinu. Uzdaju se Paljani i u pozitivan skor sa Slavijom u posljednje vrijeme, doduše prijateljskim mečevima.

Fotografije: SlavijaInfo