Otputovali su Sokolovi juče u Kozarsku Dubicu na misiju kojom bi srušili crnu seriju rezultata na gostovanjima ove sezone, i da bi konačno zatresli mrežu protivnika na strani. Danas su uspjeli! Ostvarili su prvu pobjedu van Istočnog Sarajeva u dobroj fudbalskoj predstavi i osvojili tri vrijedna boda koja ih udaljavaju od pozicija gdje ovoj ekipi i nije mjesto.

FK Borac – FK Slavija 1:2 (1:1)

Nije dobro počelo po Slaviju jer je već u 10. minutu Borac poveo preko Mateje Božića, mada je lopta od Beširevića nesrećno skrenula u mrežu. Nisu klonuli plavo-bijeli duhom pa se želja za igrom naplatila u 28. minutu kada se Danijel Erić najbolje snalazi pred golom i donosi izjednačenje, kao i rezultat prvog poluvremena.

Poslije sedam minuta igre u nastavku Slavija dolazi do vođstva, strijelac je Mahir Karić. Primjetio je iskusni veznjak da je golman Zeljković previše izašao od gola i šutirao, a čuvar mreže i pored svih napora nije uspio spriječiti preokret. Do kraja je domaćin pokušavao stići do izjednačenja ali odbrana Sokolova je odoljevala atacima i sačuvala tri vrijedna boda.

Borac: Zeljković, Mitrović (25. Mitrović), Burazor, Campana, Kreneta (64. Kazutaka), Tomaš (46. D. Gavrić), Zgonjanin, N. Gavrić (68. Pekić), Malbašić (68. Pamplona), Božić, Perić

Slavija: Sirćo, Medić, Gojković, Beširević, Dabić (82. Križevac), Arbinja (90+1 Tomić), Vučinić (69. Avdalović), Mandić, Karić, Erić, Govedarica