Na stadionu „Branislav Lubura” u Vojkovićima svoj prvi kontrolni meč u sklopu priprema za novu sezonu odigrali su prvoligaši Famos i Romanija. Rezultat je naravno bio sporedna stvar jer su Vojvodić i Aleksić htjeli imati uvid u kvalitet svog rostera i skenirati igrače koji su na probi. Rana je faza priprema, prvi presjek je urađen.

FK Famos – FK Romanija 1:2 (0:0)

U prvom poluvremenu Famos je izašao sa postavom koja je najbliža onoj za prvenstvo. Na golu Rončević, ispred Marković u liniji sa Abregom i Škrbom, Danilović, Tešanović na centru, Blažić i Perović po bokovima, ofanzivni vezni Preat i Stjepanović, te Bjeloš u Špicu. Imali su domaći veći posjed lopte, kreirali igru ali nedostajala je konkretna završnica.

Sa druge strane Romanija je na teren izašla sa ekipom koja je pokorila drugoligaški istok, i djelovala je opasnije pred golom protivnika. Ispred Lučića su bili Elek i Čvoro, po boku Jovanović i Cicović, teškaši Lukić i Košarac (ovaj drugi je baš izgledao masivan) su bili u sredini, Koroman i Đorda po stranama, te Stupar i najistureniji Simanić.

Danilović ozbiljno pojačanje u Famosu

Upravo je špic Vučice ozbiljno zaprijetio u 20. minutu poslije ubačaja Đorde ali je Rončević bio na mjestu. U finišu prvog dijela umalo da Stupar iskoristi nesporazum u odbrani Famosa ali je Abrego izbacio loptu sa gol linije. Jedina prava prilika za domaće iskrsla je pred sudijski zvižduk (sudio Došlo sa pomoćnicima Domazetom i Vujičićem) kada Perović iz prekida pronalazi Markovića, a ovaj iz izgledne šanse glavom šutira preko gola.

Torbica novi adut Romanije

U nastavku smo gledali mješavinu holandskog izuma, totalnog fudbala i totalnog haosa. Treneri su izmješali karte, Vojvodić ostavio samo Abrega u ekipi, dok je Aleksić kombinovao. Mladi igrači, željni dokazivanja, borili su se za svaku loptu i minutažu. Istakao se Famosov Radović, posebno kada je slalomom prošao kroz odbranu i solidno šutirao.

Asistencija Simanića

Igralo se dvadesetak i kusur minuta u nastavku kada je u samo nekoliko minuta palo tri gola. Grešku odbrane Famosa koristi Simanić i asistira novosađaninu Torbici (vjerovatno rođak Draganu Jove Torbici iz „Državnog posla”) koji rutinski šalje loptu u mrežu. Već u narednom napadu Famos dolazi do izjednačenja, strijelac je Brazilac Gomes koji je gol proslavio kratkom koreografijom. Nedugo zatim Simanić izlazi sam pred golmana i snažnim udarcem pogađa pod prečku za novo vođstvo, i pobjedu Romanije.