Subota nam donosi rukometni gradski derbi. U okviru 17. kola Prve lige Republike sastaće su u novoj dvorani (19:00) Slavija i Glasinac.

RK Slavija

Slavija je duboko u procesu podmlađivanja tima. Jesenas su napravili sjajnu seriju od sedam uzastopnih pobjeda i napravili zalihu koja im dopušta luksuz da u nastavku sezone pružaju priliku igračima iz omladinskog pogona. Polako se naziru budući nosioci igre plavog tima, Jelisić, Mirković, Kovačević, Ždrale, obojica Bozala… najvjerovatnije će biti od starta na parketu protiv gradskog rivala. Slavija je trenutno na šestoj poziciji sa skorom 8-0-8 i 16 osvojenih bodova.

RK Glasinac

Glasinac je u premijernom nastupu u prvoligaškom društvu vodio svoje borbe za povredama i malim rosterom. Dvojica Boljanića i Radović istakli su se kao predvodnici kluba koji se klizao na neiskustvu. Ipak, ostvarene su četiri važne pobjede za osam bodova koje za sada drže Glasinac visoko iznad zone ispadanja. To je bio i jedini cilj kluba sa Sokoca – da i naredne sezone igraju u najvišem rangu Srpske.