Pobjeda protiv Romanije u gradskom derbiju smirila je duhove u Čiči. Sada predstoji pravi ispit u Prijedoru, i to u direktnom prenosu na TV Arena Sport

FK Rudar – FK Slavija (Subota, 16:30)

Mršav start sezone unio je nemir među navijače Slavije. U klubu su ignorisali činjenicu da Sokolovi ne pružaju partije kakve bi trebali, uljuljani hvalospjevima pojedinih, ispostaviće se potpunih fudbalskih neznalica.

I prvi trijumf nad gradskim rivalom otkrio je mane igrača Bojana Regoje. Opet, pobjedi se ne gleda u zube pa bi pristali na bodove u Prijedoru lišene ljepote na terenu. Ono što će i te kako trebati u ovom duelu je mudrost.

Većina igrača u plavo-bijelim dresovima, iako mlada (izuzev Karića i Popovića) posjeduje iskustvo igranja u prvoligaškom društvu, poznaju i rivale. Izbaciti Rudar iz ritma, nervirati ga borbenošću i čekati neki „izum” veznog reda, to je recept koji je djelovao.

Rudar ima maksimalan učinak u prva četiri kola u kojim je postigao 11 golova. Ali je ranjiv ukoliko protivnik ima smjelosti napasti. Imali su prilično problema sa Veležom kući i drugom poluvremenu na Palama. „Izvadili” su se petardom u prošlom kolu u Mrkonjić Gradu.

Šta je tu je, naš tim izlazi na megdan favoritu za prvo mjesto. Motiv da protiv kvalitetne ekipe pokažeš šta znaš, mora dati rezultat.