U derbiju drugoligaškog istoka, Romanija je pred velikim brojem navijača došla do pobjede nad Jedinstvom i zadržala prvo mjesto na tabeli. Ovim trijumfom obezbjeđena je pozicija koja vodi u baraž, a u posljednjem kolu Vučici će biti potreban bod da ovjeri titulu.

FK Romanija – FK Jedinstvo 5:0 (1:0)

Na prvi gol čekali smo do posljednjeg minuta prvog poluvremena kada je sa bijele tačke bio precizan, ove sezone nepogriješivi, Strahinja Čvoro.

Može li proći bez golova Blagojevića i Simanića? Ma ne! Bliz krig Romanije uslijedio je nakon sata igre. Marko Blagojević duplira prednost u 61. minutu, samo dva minuta kasnije u strijelce se upisuje i Bogdan Simanić.

U 70. minutu je visokih 4:0 kada svoj drugi gol na meču postiže Marko Blagojević.

Vučica u 73. minutu ostaje sa igračem manje u polju poslije isključenja Marka Maljukana, ali i pored toga postiže još jedan pogodak. Petar Blagojević, koji je ušao u igru samo dva minuta prije, postavlja konačan rezultat u 87. minutu.

Pukla petarda

Romanija: Lučić, Jovanović, Koroman, Čvoro, Elek, Maljukan, Simanić (’75. Stupar), Lukić (’87. Lukć), Cicović, M. Blagojević (’85. P. Blagojević), Košarac (’87. Trobok)

Jedinstvo: Đorđić, Lukić, Gvozdenac, Stevanović, Račanović, Vučić, Ružičić, Vasilić, Dukić, Krsmanović, Mitrović