oznorCBT

Romanija je stigla do druge prvenstvene pobjede protiv Borca iz Kozarske Dubice prevashodno zahvaljujući borbenosti igrača, pogotovo u drugom dijelu kada su igrali bez isključenog Cicovića. Pamtićemo, debi Radovića „sa obrazom” pred domaćom publikom, golove Vukovića (drugi pripisan gostujućem igraču), ali i veliki broj žutih kartona koje je Mirić podijelio domaćem timu.

FK Romanija – FK Borac 2:0 (1:0)

Sadržajno prvo poluvrijeme sa nekoliko dobrih prilika, jednim golom i dva crvena kartona. Prva je zaprijetila Romanija, Torbica je izveo slobodnjak a Ivković bio najviši u skoku i glavom dobro gađao, Matijaš krajnjim naporom izbacio u korner. Pokušao je i Pekić ali je njegov šut slab.

Gosti u 15. minutu imaju dobru priliku za pogodak. Izuzetno nezgodni i brzi Yordan koristi nesporazum Lučića i Đerića, lopta se odbija za Malbašića ali šutira pored gola. Odmah nakon toga probao je i Gavrić. Odgovorila je Romanija kada Torbica ulazi u šesnaesterac, odlaže loptu za Cicovića ali njegov šut brani Matijaš.

U 19. minutu penal za Romaniju. Lukić je izveo korner, lopta ide na drugi kraj šesnaesterca a pokušaj Vukovića da je vrati pred gol izblokirao je Dalić rukom. Vuković je sam preuzeo odgovornost i doveo domaće u vođstvo.

Vuković siguran sa penala

Probao je Lukić direktno iz kornera, potom udarcem sa dvadesetak metara ali je Matijaš oba puta dobro intervenisao. Kod drugog pokušaja skinuo je i šut Radovića poslije odbitka.

Lučić čuva prednost Romanija se dvije odlične odbrane i zaustavlja udarce Yordana i Malbašića.

U 35. minutu gosti traže penal. Yordan je bio u duelu sa Cicovićem ali sudija Mirić je samo odmanuo rukom. Poslije burnog negodovanja gostiju i nekoliko sočnih psovki, epilog je crveni karton za trenera Borca, Drvenicu.

Cicović je rano dobio žuti karton, izvukao se kod sporne situacije u šesnaestercu, ali ne i u 43. minutu kada, možda i bespotrebno pravi oštar start i mora ranije u svlačionicu.

Cicović pocrvenio

Sa igračem manje očekivao se bunker Romanije zbog igračkog deficita ali naprotiv, ekipa Milana Gutovića izgledala je borbenije i nije dopuštala protivniku prilaz golu.

U 60. minutu igre Vučica udvostručuje prednost. Vuković dobija loptu na desnoj strani, i pored nešto lošijeg prijeme uspjeva je iskontrolisati, zatim šmekerski probacuje loptu kroz noge štopera i šutira, a lopt od bloka vara Matijaša i trese mrežu.

Romanija izlazi visoko i vrši presing, Torbica poslije greške odbrane upućuje šut ali Matijaš je opet na visini zadatka. Zatim još jedan sporan momenat: Torbica ulazi u šesnaesterac Borca, odlaže loptu i biva oboren ali Mirić je ostao nijem sa pištaljkom.

Maratonski izlet Koromana! Povukao je loptu nekih šezdesetak metara, poslao povratnu za Simanića ali ovaj slabo šutira. Probao je i Lukić dva puta ali ne pogađa okvir gola.

Jedina šansa gostiju u drugom poluvremenu je kada Pralica ostaje sam na drugoj stativi poslije prekida ali je njegov udarac glavom neprecizan.

Do kraja još dvije prilike za Romaniju. Pekić je nadmašio Koromana jer je iznio loptu od svog šesnaesterca, krenuo naprijed ali je izgubio snagu i slabo šutirao. Baš kao i Milošević par minuta kasnije.

Debi Radovića pred domaćom publikom

Romanija: Lučić, Đerić, Pekić (90+ Čvoro), Vuković (75. Milošević), Lukić, Cicović, Radović (46. Otović), Torbica, Blagojević (62. Simanić), Ivković

Borac: M. Matijaš, Bunić, Dalić, Yordan (68. Pralica), Campana, S. Tomaš, Mosquera, Pekić (61. Govedarica), Berilo (61. Glišić), Malbašić, Gavrić