Piše Marko Lazarević:

Rogatička braća Lavrinovič vs sokolački Twin towersi, diskoteka Amadeus i još ponešto

Veliki derbi 10. kola Prve lige Republike Srpske u košarci, u kojem će snage odmjeriti KK Rogatica i KK Sokolac, biće odigran u subotu u 18.00 časova u rogatičkoj dvorani.

Sokočani dijele prvo mjesto na tabeli sa ekipom Radnika BNB iz Bijeljine i prijedorskim Spartakom, sa po osam pobjeda i samo jednim porazom.

Rogatičani su prividno drugi, ali zapravo zauzimaju četvrto mjesto na tabeli, iza pomenutog trojca, sa omjerom od sedam pobjeda i dva izgubljena meča.

Foto: Igor Čolić

Iako je uvijek nezahvalno prognozirati ishod derbija, potrudićemo se da, na osnovu dostupnih informacija, analiziramo timove, pa neka čitaoci sami iskristališu ime favorita.
Pobjeda u ovom duelu zavisiće od tri ključna faktora, odnosno pitanja:

  1. Da li su Rogatičani odmamurali rođenje sina Stefana Okiljevića?
  2. Koja ekipa će imati više koncentracije da odigra cijeli meč na potrebnom nivou?
  3. Koja ekipa će imati više koncentracije ukoliko dođe do neizvijesne završnice?
    Idemo redom…

Ako je odgovor pod 1. ne, onda Rogatičanima ne može pomoći ni kvintapl dabl Nemanje Okiljevića koji je popio samo jedno točeno to famozno veče…. i to malo…. ostao je jedan gutljaj

Domaća ekipa ima jedan poraz više u odnosu na gostujuće Hawkse, ali ima i najviše moguće ambicije za ovu sezonu, pa bi upravo ovaj susret mogao da odredi sudbinu oba tima. Rogatica posjeduje strašan igrački kadar koji predvode rogatička braća Lavrinovič, Nemanja i Stefan Okiljević, uz bilećke legionare Ivkovića i Radmilovića. Pod košem kalinovačka gromada Miroslav Milidrag koa pomoć na četvorci ima u vidu Air Pilindavića, a, ako uz to dodamo još nekadašnjeg juniora sarajevske Bosne, Aleksandra Mrkajića i nadolazećeg Cvjetkovića, možemo konstatovati da ova ekipa svima može da ubaci stotku.

KK Rogatica (Foto: Igor Čolić)

U redovima gostujućeg tima očekuje se šuterska rapsodija prekaljenog Dejana Kokoruša i nekadašnje vedete Hemofarma, sokolačkog Kevina Djurenta, Nemanje Pečenica. Osim Koke i Peča, trener Tamburić imaće mladog Đerića, koji je izrastao u opasnog pleja, kao i u vidu iskusnih sokolačkih twin towersa Pajića i Kovača, s kojima bi se mučili i Robinson i Dankan u najboljim godinama.

KK Sokolac

Аko bude nezvijesno, koncentracija i cojones će da presude. Zanimljiv duel očekuje se pod košem, gdje ćemo gledati stare prijatelje i rivale N. Okiljević, Milidrag, Radmilović vs Pajić i Kova, ali X faktor mogao bi da bude Pilindavić od kojeg se očekuje i igra licem prema košu protiv ovakve odbrane Sokoca. Ukoliko, u odbrani dosadni, Stefan Okiljević onemogući makar jednog od dva ključna gošgetera gostiju (Kokoruš, Pečenica) meč bi mogao da ode u pozitivnom smjeru za Rogaticu.

Obje ekipe igraju praktično sa po sedam do osam igrača, jer mlađi ugavnom dobijaju priliku kada je već sve gotovo, tako da duža klupa u ovom meču neće biti faktor pobjede.

Bilo kako bilo, očekuje se pravi košarkaški spektakl dvije ekipe koje se međusobno dobro poznaju i koje imaju istorijat igranja uzbudljivih i dobrih mečeva. Očekuje nas sigurno i sjajna atmosfera na tribinama, jer su Rogatičani poznati kao dobri domaćini (ova rečenica ne održava zvaničan stav uredničkog kolegijuma stranice SportEast, te je samo izolovano mišljenje autora teksta), a očekuje se i izvijestan broj gostujućih navijača, koji nose naziv Vandali (da, spektakl zagarantovan).

Jedino što je sigurno kada je riječ o ovom meču je da će nakon njega da gori diskoteka Amadeus i da će kapitenu domaće ekipe brojni fanovi dosađivati pitanjem „eno, brat ti se uozbiljio, kaš se bolan ti ženiti?“