OKK Slavija je sinoć poražena od Sutjeske u Foči 57:66 u okviru Kupa Republike Srpske. Sokolovi su igrali u kombinovanom sastavu bez nekoliko ključnih igrača koje je Srđan Stanić poštedio i čuvao za meč sa Širokim.

Slavija je uslišila molbu za zamjenu domaćinstva pa će se duel 7. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine igrati u petak (18:00) u Širokom Brijegu.

Naš tim je odlično započeo sezonu sa tri pobjede da bi uslijedila serija od tri poraza. Ako je izgubljen meč od Borca dobekle i očekivan, u duelima sa Budućnosti i Sparsima igralo se na jednu loptu i veoma lako je trijumf mogao biti plave boje.

Nažalost, povreda Srđan Kočića u prvom minutu meča u Banja Luci se pokazala kao teža pa ga dugo nećemo vidjeti na parketu. Njegov izostanak se pokazao kao veliki hendikep.

Filip Njegovanović (Foto Vaske)

Nova glavobolja je i povreda tetive Filipa Njegovanovića pa iako ne znamo koliki je stepen povrede, vjerujemo da trener Stanić neće rizikovati i da Fiću neće stavljati u tim u Širokom.

Ako dodamo i povredu Daniela Roacha, nesuđenog pojačanja Sokolova koji je morao na operaciju pred početak sezone, konstatovaćemo da Slavija zaista nema sreće sa zdravljem igrača.