Često tokom fudbalskih utakmica izgubimo iz vida one koji ne kreiraju dešavanja na terenu, ali koji svojim radom smještaju sebe u neizostavne elemente sportskih događaja.

Jedan od njih je Marko Ristović, član medicinskog osoblja FK Famos, koji mora pratiti zdravstveno stanje igrača (Dricu više ne mora posmatrati) i uvijek biti spreman da interveniše i pruži adekvatan tretman.

„Prijateljski meč” između Famosa i Čelika donio je bezbroj duela i povreda, pa je Marko sa medicinskom torbicom morao često da utrčava u teren zbog povreda igrača. Usput, njegov trk nas je asocirao na Miča Bjukenona iz Čuvara plaže.

Iako se svojski trudio da pomogne, trojica igrača su ipak morala na dodatno ukazivanje pomoći u bolnicu „Srbija“. Kako su Brkić, Bajramović i Lazić pristizali u Kasindo, izjava doktorice Kovačević „Pa Marko, je li to Kosovski boj u Vojkovićima” najbolje govori o koliko se posla radilo na stadionu „Branislav Lubura“.

Da ne pretjerujemo, pretrčao je bar 3 kilometra. Nije imao prolazno vrijeme kao Moses Kiptanui ali stizao je u pravi čas.