Četvrto mjesto Slavije na kraju prošle sezone, zadovoljilo je ukuse navijača. Mogao je plasman biti i bolji da se nisu gubili bodovi na volšeban način, ili da je bio širi roster. Kako god, Sokolovi su djelovali kao tim spreman da uđe u klinč sa bilo kojim protivnikom. Igrački kadar je ostao gotovo neokrnjen, dovedena su pojačanja, da li su porasli i apetiti?

Kandidaturu za plasman u Premijer ligu, tačnije borbu za prvo mjesto, istakli su Laktaši i Rudar Prijedor, Leotar i Radnik su favoriti iz sjenke, Slavija je tu da im pomrsi konce. Iako je odavno jasno da je budžet kluba takav kakav jeste, dovoljan za preživljavanje, ponavljanje dobrog plasmana izvršio bi pritisak na lokalnu vlast, pogurao savez da ispuni obećanja vezana za hibridni teren i reflektore, i prije svega vratio bi publiku na tribine. Istočno Sarajevo je bilo fudbalski centar, red je da to bude ponovo.

Ne treba ih otpisivati

U sezonu 2023/2024 plavo-bijeli će ući sa tankim izborom čuvara mreže. Nedžibović i Sirćo na leđima nose etiketu „moguć kiks”, dok projekat kluba, mladi Vlačo, još uvijek nije gurnut u vatru zvanu „broj 1″. Ne bi da ureknemo, ali djeluje da je ovo upravo najslabija karika tima iz Jovana Raškovića.

Tomić i Gojković su još uvijek golobradi momci, ali su ispekli štoperski zanat i pokazali da se na njih može računati. Uvijek se može računati na uskakanje Beširevića, ako mu dosadi maltretiranje protivnika kraj linije, koje uzgred odlično radi, pa i Popovića. Bekovske pozicije ima ko da popuni, tu je Čvoro ali i oporavljeni Mandić se može povući nazad.

Mandić, lukavički Zoro

Dolaskom Karića početna stanica veznog reda dobila je na iskustvu i sigurnosti. Uz Vučinića i Erića (kada sanira povredu) biće ispomoć momcima u defanzivi, i pogonsko gorivo saigračima ispred.

A tu je zapravo i najjače oružje Slavije. Bjeloš, Avdalović i Dabić kreatori su prodora i asistencija, vječita opasnost za odbranu rivala. Dobili su i ispomoć u vidu Radakovića, a konkurencija za nametanje u prvu postavu uvijek donosi napredak.

Arbinja više neće biti Robinzon Kruso u napadu jer je tu Križevac, nosilac epiteta velikog talenta kojeg je donekle predstavio na pripremama.

Ne treba ni zaboraviti dojučerašnje juniore koji mogu donijeti svježinu i želju za dokazivanjem.

Čekaju svoju šansu

Regoje konačno ima širi roster i uigranu ekipu. Ukoliko se ponove igre iz prošlog prvenstva, uz bolju koncentraciju i dozu sreće, možda po završetku lupi rukom o sto i upravi kaže „Vrijeme je za nešto više”.

Takođe, vjerujemo da će Berjan ponoviti maestralne birokratske nastupe uz vrijeđanje i diskriminaciju novinara SportEasta.

(Za ilustraciju korišćene fotografije SlavijaInfo)