Komšijskim derbijem između Višegrada i Radničkog započelo je 21. kolo Druge futsal lige Republike Srpske, grupa Jug. Domaći su se četvrtim remijem u prvenstvu oprostili od svoje publike u ovoj takmičarskoj sezoni, dok su gosti iz Novog Goražda uspjeli izbjeći poraz u posljednjoj sekundi meča. Ono što nisu uspjeli jesu crveni kartoni koje su dobili nestašni Đorđe Đurđević i golman Jovo Pljevaljčić zboga napada na sudiju Uroša Jugovića (drugi arbitar Bojan Pejić pošteđen).

FK Višegrad – FK Radnički 4:4 (2:2)

Pogotke smo vidjeli već u ranoj fazi meča, za domaće pogađa Filipović u 2. minutu, Đ. Đurđević vraća egal minut kasnije. Višegrad ponovo vodi u 12. minuti golom Savića, ali Radnički još jednom poravnava: strijelac je Milović dva minuta prije kraja poluvremena.

Finiš meča nam donosi prava uzbuđenja sa dozvoljenim i nedozvoljenim potezima. Baranac je u 36. minutu donio i treće vođstvo domaćoj ekipi, a onda haos! Nezadovoljan sudijskom odlukom Đorđe Đurđević se okomio na sudiju Uroša Jugovića pokušavajući fizički kontakt u predjelu glave. Uslijedio je opravdano dodijeljini karton Đurđeviću ali i golmanu gostiju Pljevaljčiću (dobio žuti u 20. minutu).

Jugović na mukama

Kada se meč nastavio Višegrad je golom D. Ninkovića otišao na +2 i činilo se da bodovi ostaju kraj Rzava. Ali Radnički drugim golom na meču Milovića (njegov 34. u sezoni) daje tračak nade gostima, da bi D. Čarapić u posljednjoj sekundi utakmice donio izjednačenje i konačan rezultat.

Višegrad se bodom popeo stepenicu više i sada je na petoj poziciji sa 31 bodom, Radnički je ostao sedmi sa 23 osvojena boda.

Višegrad: Ajder, Savić, Filipović, D. Ninković, Baranac, Vukotić, Sarić, B. Ninković, Batinić, Krsmanović

Radnički: Pljevaljčić, Milović, Đ. Đurđević, D. Čarapić, N. Đurđević, M. Čarapić, J. Čarapić, Tomić, Janković, Cigale, Jagodić