Prije gledanja tabele Prve lige Republike Srpske obratite se najbližem ljekaru ili farmaceutu. Ovo obavezno uradite ukoliko FK Slavija kod vas izaziva i najmanji osjećaj u predjelu duše. Ako ste pak zagriženi ljubitelj plavo-bijelih boja, slučaj je urgentan.

Jučerašnji poraz od Slobode iz Mrkonjić grada ostavio je Sokolove na poziciji broj 15. sa mizerna 24 osvojena boda. Trenutno je to zona baraža, ali kada u obzir uzmemo formu i slabu realizaciju Slavije (jedino je Ljubić dao manje golova) nisu daleko ni mjesta koja vode u niži rang.

Rijetko su se radovali

Nuđene su ostavke, zakazivani sastanci „kriznog štaba”, proglašavali se kolektivni krivci za havariju od sezone. Vračevi i šamani razbacivali su pileće kosti ali pomaka nije bilo. Da li je vrijeme za radikalne poteze? Nije tajna da je dio uprave odavno izgubio živce i strpljenje, te da je empatija prema šefu stručnog štaba Bojanu Regoji davno izlapila poput otvorene flaše kisele vode. Činilo de pak da je njegova pozicija na klupi učvršćena debelom armaturom i da ni bager nije u stanju da ga sa nje pomjeri. Ali…

Poljuljana pozicija

Saznajemo da je sinoćnji jak vjetar koji je duvao brzinom između 40 i 70 km/h ipak poremetio naizgled čvrst šalung i da su čelni ljudi Slavije konačno shvatili da je intervencija na brodu koji tone više nego neophodna. Opcija koja je danas isplivala na površinu nije zvanična ali je na kvoti 1,05: Bojan Regoje će biti smijenjen sa trenerske pozicije!

Nije Bojan imao dobar odnos sa našim portalom, utisak je kako je „filovan” sa strane da smo protiv njega,ne zamjeramo mu. Ogroman je pritisak voditi klub u kojem si ponikao i igrao i gdje si proglašen za jednu od legendi Slavije. Niti se radujemo eventualnom odlasku Regoje a ponajmanje osjećamo bilo kakvu negativnu emociju prema njemu. I on, kao i cjelokupna sportska javnost je svjesna: ovo je možda i najbolje rješenje. I za njega i za klub.

Da li će uprava u narednim danima zaista uraditi ono što stidljivo najavljuje i pokušati intervencijom zaustaviti dalji ponor kluba, vidjećemo. Za Bojana u Slaviji uvijek ima mjesta, ali trenutno ne drži kormilo u rukama. Realno.