Točak istorije se po ko zna koji put ponovio. Jutros smo objavili tekst Posljednja utakmica Slavije na Marijin Dvoru 1941. godine o porazu Slavije od BSK-a 0:1. Tačno 83 godine kasnije identičnim rezultatom slavila je Sloboda iz Mrkonjić Grada. Zasluženo! Očajna igra Slavije, realizacija i dalje bolna tačka, nadamo se da će neko smoći mrvicu hrabrosti i obraza pa preuzeti krivicu. Ne samo za današnju nulu, već kompletnu sezonu.

FK Slavija – FK Sloboda 0:1 (0:1)

Karma je čudo. Stefan Radaković nije imao previše prilike da se nametne Regoji i ovaj ga je otpisao. U 12. minutu osvetio se na najgori mogući način: silovitim šutem sa dvadeset metara savladao je Sirća. Slavija je napadala, Sloboda znalački branila, nije bilo promjene rezultata.

Početkom drugog polvremena gosti su mgli završiti meč ali je Gojković blokom produžio nadu Slavije. A da je u finišu Arbinja pogodio sa pet metara mrežu a ne golmana Travara, možda bi i bod donekle zadvoljio navijače. Ovako, i dalje padamo i to bez padobrana.

Slavija: Sirćo, Medić, Gojković, Beširević, Bjeloš, Križevac (46. Avdalović), Alešević (46. Arbinja), Mandić, Karić, Erić (70. Čvoro), Govedarica

Sloboda: Travar, Radaković, Bobić, Nikodinović (56. Ešba), Zekanović, Danilović, Mitrić, Fontemachi, Živković, Jotić (90. Radulović), Babić