ptr

Na jučerašnjoj pripremnoj utakmici između Famosa i Romanije po prvi put smo imali priliku vidjeti na djelu igrače koji su u ovom prelaznom roku pristigli u Istočno Sarajevo. Danas ćemo se fokusirati na pojačanja tima iz Vojkovića, konkretno na pet imena.

Jedan od najaktivnijih u prvih 45 minuta, kada je igrala „jača” postava Famosa, je Nikola Danilović. Veznjak ima dobru kontrolu lopte, spušta se po nju i iznosi je na polovinu protivnika. Nije mu stran ni dribling, mada je jednom opasno kiksnuo, srećom bez posljedica. Ima dobar CV nastupajući za klubove poput Zvijezde 09, Željezničara i OFK Beograda pa djeluje da će biti od velike pomoći Andalužanima.

Danilović

Ognjen Stjepanović je momak koji ima iskustvo igranja u ovom rangu takmičenja. Znalački se snalazi u prostoru, otvara se na stranu, izaziva duele. Ono što je evidentno, ima višak kilograma i nespreman je. Ukoliko, a vjerujemo da hoće, uđe u formu, mogao bi biti Vojvodićev adut u kreiranju igre pred golom protivnika.

Argentinca smo gledali u dresu Slobode iz Novog Grada prošle sezone i ostavio je dobar utisak. Iako Franco Abrego juče nije igrao sa maksimumom snage (jedini od „prve postave” igrao i u nastavku) vidljivo je da posjeduje štopersku smirenost i dobr baratanje loptom. Kako rekoše gledaoci, ima „meku nogu”.

Abrego

Stameni Amerikanac porijekom sa Jamajke, Alonzo Preat, svojim stasom djeluje kao razbijač koji će probijati protivničku odbranu kao papir. Nije baš blistao protiv Paljana, često se gubio u gužvi i imao malo kontakta sa loptom. Na zagrijavanju je pogodio prečku da je odzvanjalo i na Malom polju na Igmanu. Kažu nam da „kida” na trenizima.

Brazilac Gustavo Gomes igrao je u nastavku i uspio postići pogodak. Nudi se u svakoj akciji, komunicira sa saigračima (i previše) ali sve se to čini kao nedorečeno. Izvodio je većinu prekida i tom segmentu se pokazao sasvim dobro. Proslavljao gol baš kao da je srušio Juventusa.