Postala je tradicija da mečevi Slavije i Slobode obiluju podijeljenim kartonima, a sudija Todić iz Doboja se potrudio da tu tradiciju produži i danas. Pogotovo je lak na ruci bio kada je u pitanju naš tim.

Slavija – Sloboda 2:3 (1:2)

Požutio je i Slavijin fiziotarapeut

Početak meča je počeo oštrim startovima na obje strane, a kada se napokon počelo igrati fudbala, Sloboda dolazi do vođstva. Poslije kornera u 11. minutu golman Slavije, Sirćo, boksuje loptu ali ostavlja nebranjenu mrežu. To koristi Smajić koji odbitak dočekuje i postiže pogodak.

Slavija je odgovorila evrogolom Mandića u 27. minutu. Gađao je Vladan sa dvadeset i pet metara i pogodio gornji desni ugao golmana, lopta se od stative odbila u mrežu.

I kada su plavo-bijeli uspostavili kontrolu nad mečom, hladan tuš. Ne baš opasan šut Sirćo loše cijeni, lopta mu se odbija pravo na nogu Vladića koji u 41. minutu ponovo donosi vođstvo ekipi iz Novog Grada.

Kartonijadu u prvom poluvremenu Todić kruniše crvenim kartonom za trenera Regoju.

Regoje pocrvenio

Mandić se početkom drugog dijela mogao opet upisati u strijelce, Bjeloš dobro prolazi po lijevoj strani i daje povratnu za Mandića ali njegov šut brani . Kazna stiže brzo. Nesporazum Čvore i Sirće koristi Imamagić i u 49. minutu Slobodu vodi na +2.

Mandić potom pogađa prečku a do kraja Slavija uspjeva samo da ublaži poraz golom Tomića u sudijskoj nadoknadi.

Kartone jedino nije dobio Duke sa foto aparatom