Kada smo u tekstu Slavijinih prvih jedanaest predviđali sastav Sokolova u nastavku prvenstva, ispostavilo se da je D.Ć. bio u pravu kako smo vidoviti. Promašili smo samo jedno ime: Bjeloš je ipak dobio šansu prije Avdalovića. Evo kako smo vidjeli nastup igrača Slavije protiv Slobode:

Sirćo (Foto: RTVIS)

Sirćo: 5 – Dobar je momak, ma momčina! Ali Slaviji treba golman. Imao je kao i Nedžibović dosta kikseva i prije, juče je direktni krivac za dva gola. Kod prvog ne hvata dobro loptu, kod trećeg bez komunikacije sa Čvorom. Moraće Maslovarić poduplati treninge sa čuvarima mreže.

Beširević: 6 – Utopio se u sivilo ekipe, posebno odbrane. Navikli smo od njega da hladnokrvno čisti lopte, protiv Slobode je oklijevao sa iznošenjem, tromo je to sve izgledalo, bezidejno.

Popović: 5,5 – Kapiten je prekomandovan na štopera a najbolju ocjenu su mu dali sa tribina. Ime mu je najčešće prozivano u ljutitom kontekstu. Proglašen je za najboljeg trenera opštine, možda bi trebao da se počne ozbiljnije baviti tim pozivom.

Čvoro: 5 – Osjetila se trema kod mladog igrača, nije odisao samouvjereno mada je imao par dobrih startova. Greška kod trećeg primljenog gola je nedopustiva pa sa Sirćom može pjevušiti „Kad bih mog’p pola bola da ti uzmem jarane”.

Tomić: 7 – Najpozitivnija karika posljednje linije Slavije. Djeluje čvrsto u defanzivi, odvažio se da krene i naprijed nekoliko puta. Dobru igru krunisao golom u sudijskoj nadoknadi koji nažalost nije značio mnogo ekipi.

Erić: 6 – Odušvljavao nas je jesenas mirnoćom i lakoćom kontrole lopte, juče je to bilo daleko od toga. Ulazio u bespotrebne duele, kasnio sa predajom lopte, nervoza je zračila iz njega.

Kaljić: 6,5 – Njegova sreća je što stvarno „zna lopte” pa je uspjevao izaći kao pobjednik u duelima. Čak i u nešto lošijem izdanju uspio zabilježiti dvije asistencije.

Bjeloš: 6 – El grande Nikola je bio potpuno imaginaran u prvom poluvremenu. U drugom je počeo da igra ali je to bila blijeda slika onoga što nam inače poklanja na utakmicama. Samo onaj prodor i povratna za Mandića. Preskromno.

Mandić: 7 – Sedmica zbog evrogola. Imao je Vladan još dvije kolosalne prilike, asistenciju Bjeloša i pogođenu prečku. Ovako, samo ćemo isjeći pogodak sa snimka da koristimo u storijima na instagramu. Šteta, vidjelo se da je željan igre.

Dabić: 6 – Prvi je upisan u Todićevu bilježnicu i to ga je sputalo u nastavku utakmice. Desna strana je zaista izgledala slabija, a bez uspjeha su prolazili njegovi prodori u sredinu. I dalje igra pod nekim grčom a mi smo uvjereni da ima potencijal za mnogo više.

Arbinja: 6 – Desetka za borbenost ali ovo je ipak fudbal a ne rvanje. Stefan je je konstantno bio u klinču, gradio se, ali za ovakav stil igre potreban je klasični golgeter pored njega da to iskoristi. Slavija to nema tako da učinak njegovih duela nije bio plodonosan.

Regoje (Foto: RTVIS)

Trener Regoje: 5,5 – Svjestan je bio kakvi su mečevi sa Slobodom. Nije prilagodio ekipu fudbalu kakav se igrao za vrijeme Bosančića, a koji prvi čovjek kluba iz Novog Grada gaji i dan danas. Svoju nervozu je prenio na igrače, umjesto da ih smiri i pokuša graditi akcije. Njegov crveni karton je naivno dobijen i ostavio je tim na cjedilu.