Prvih 45 minuta gradskog derbija proganjaće nas kao noćna mora godinama. Toliko ničega, ili tek ponečega, u tempu neprimjerenom čak i rekreativnom terminu. Nastavak sa pet golova samo donekle je uljepšao sliku i donio Slaviji bodove koji ih približavaju, kako je samo ovo teško napisati, opstanku.

FK Slavija – FK Famos 3:2 (0:0)

Po tmurnom vremenu nije se krilo nezadovoljstvo velikog broja gledalaca za očajnu predstavu, prije svega domaćih u prvom dijelu. Bilo je šansi, daleko od toga da su igrači cupkali u mjestu, ali tempo je bio toliko spor da je uspavao publiku.

Peart je buo najopasniji u Famosu i već na otvaranju meča pogodio stativu. Na drugoj strani Medić odlično šutira ali Terzić lijepom paradom brani. Izdvajamo i veoma dobar nastup Mladena Drakula koji se uspješno nosio sa ofanzivcima Slavije.

Mladen Drakul

Na startu drugog poluvremena Govedarica je ljutnju prema nekom na svojoj klupi preusmjerio na loptu, pa je Mandićev šut skrenuo u mrežu za vođstvo Slavije 1:0. Poslije tačno sat vremena igre Mandić je duplirao prednost, da bi u 73. minutu Timotija postigao svoj prvi pogodak u seniorskom timu za 3:0. Famos je odgovorio sa dva pogotka bivšeg igrača Slavije, Asentića. U 81. minutu pogodio je sa bijele tačke, a u 90. minutu postvio konačan rezultat.

Slavija: Sirćo, Medić, Gojković, Dabić, Arbinja (67. Alešević), Vučinić (46. Bjeloš (73. Timotija)), Mandić, Karić (73. Čvoro), Erić, Govedarica (67. Križevac), Tomić

Famos: Terzić, Golijanin (66. Kuljanin), Škrba, Drakul, Cicović, Vranešić, Tomašević (54. Asentić), Danilović, Tiro, Pirt (49. Ristivojević), Marković (66. Lazić)