Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka pao je na koljena i pobjedonosno podigao ruke u vazduh. 95 minuta borbe i prva gostujuća pobjeda Romanije u prvenstvu priuštila je mnogo stresa i strijepnje, iscrpila je sve u ekipi Vučice, a utisak je kako je Mladen Lučić najemotivnije proživljavao duel u Omarskoj.

Odluku Jadranka Bogićevića da upravo on stane među stative prihvatio je vojnički, ali Mačak priznaje da je bilo „nelagode”:

Uvijek sam imao pozitivnu tremu pred utakmicu, a ova je bila najvažnija u sezoni pa su i nervi više radili. Dobili smo priliku da pobjedom dovedemo Romaniju na dobru poziciju pred finiš sezone i jednostavno ovo nismo smjeli propustiti“.

Meč je bio pun naboja. Omarska, iako već sa čekiranom kartom za drugu ligu, kidisala je na gol Paljana, a ako bi lopta i prošla kroz požrtvovanu odbranu, zadnja prepreka je bila nesavladiva: iskusni čuvar mreže je branio kao u najboljim danima. Uz to, konstantno je motivisao saigrače:

Mnogo mi je značila ova pobjeda. Da dokažemo svima, pa i sebi, da možemo i da zaslužujemo prvu ligu. Bilo je trenutaka kada je ekipa padala, pokušavao sam ih podići i bodriti. Bilo je tu i kritika ali sve sa najboljim namjerom. Na kraju smo nagrađeni za borbu“.

Romanija je ovim trijumfom stigla do 37. boda, a već u srijedu je očekuje meč sa Sutjeskom na domaćem terenu.