Romanija – Slavija 1:3 (1:0)

Lijepo vrijeme na Palama, uz izrazito sunčane intervale, izmamilo je solidan broj gledalaca na prvoj pripremnoj utakmici za oba kluba.

Photo by Su

Slavija je bila ta koja je više prijetila i stvarala šanse ali Arbinja, Asentić, Mišović i Dabić (pogodio stativu) nisu bili precizni.
A ako ne daš gol iz desetak izglednih prilika, onda lopta završi u tvojoj mreži. Ne piše nigdje ali je tako. U 28. minutu pretplatnik na paket „Daj gol Slaviji”, Simanić, pobacao je igrače gostujuće ekipe i efektno matirao Sirću. Napominjemo, ovaj momak je u prošloj prijateljskoj utakmici dao dva gola protiv Slavije.

Foto: Vasilije Marković

U drugom poluvremenu Slavija kreće ozbiljnije i u 54. minutu,poslije greške golmana Lazarevića, Arbinja radi ono za šta je i doveden: postiže pogodak.

Mandić lijepo iznosi loptu, Belgijanac Mišović daje odličan pas Asentiću a ovaj rutinski matira golmana za 2:1.

Za treći gol Slavije najzaslužniji je Mišović koji je išao na loptu, ona se odbija od jednog odbrambenog igrača i lobuje Lazarevića.

Romanija – Slavija

Na kraju 3:1 za Slaviju a prerano je donositi ocjene.
U redovima Sokolova, Kosanić iz Gubera, Husnić i Brkić iz Jahorine Prača (sa papirima SAD) moraće se dobro potruditi da zasluže mjesto u timu. Romanija je odigrala sasvim pristojno protiv rivala iz višeg ranga.