RK Slavija – RK Mladost 21:27 (11:14)

Najslabije odigrano poluvrijeme Plavih ove sezone sa mnogo grešaka i mučenja u napadu. Nisu bili raspoloženi ni, ove sezone odlični, golmani pa su, činilo nam se, olako primali golove. Nedostajala je i ona prepoznatljiva energija koja je krasila Sokolove u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Ravnopravna borba pred 150 gledalaca u kojoj nijedan tim nije stvorio veću prednost od jednog gola razlike trajala je do dvadesete minute a onda gosti koriste dva slaba pasa Nemanje Pavlovića i započinju seriju od 5:0.
Goste je još više nadahnuo njihov golman Lazar Bera sa 10 odbrana od čega čak tri skinuta sedmerca. Raspoložen je bio i nekadašnji igrač Slavije, Danijel Božić.

Premijerligaški sudijski par Bejtović-Burazor bili su u centru pažnje kada su u finišu prvog dijela svirali isključenje pogrešnom igraču, tačnije propustili su pokazati dva minuta Božiću, koje bi bilo njegovo drugo na meču. Na odmor se odlazi rezultatom 11:14.

Slavijini dječaci i djevojčice

Početkom drugog poluvremena uspjevaju Sokolovi smanjiti na -1 ali je to kratkog daha i gosti u jednom momentu idu i na 8 golova prednosti.

Prvi poraz Slavije poslije sedam uzastopnih pobjeda kada smo, možda i sebično, priželjkivali nastavak serije i lidersku poziciju. Kako god, do kraja polusezne je ostalo još jedno kolo a naš tim se predstavio kao kvalitetan prvoligaš za sami vrh.

Slavija: Gajović 6 odbrana, A.Raonić 2, Kurtović 4, Došlo, Tošić 1, Bozalo, M.Kovačević 1, Domazet 4, Moćić, Bozalo 1, B. Kovačević 1, Tešanović 1, Beribaka 7, Jelisić 2, F. Raonić, Pavlović 3