U press sali opštine Istočno Novo Sarajevo održana je konferencija za novinare na kojoj je zvanično najavljen međunarodni fudbalski turnir „Trofej Istočno Novo Sarajevo” koji će se održati 1. i 2. juna na terenima FK Slavija.

Načelnik ove lokalne zajednice koja je pokrovitelj turnira, Jovan Katić, rekao je kako opština daje punu podršku razvoju sporta, pogotovo mlađih selekcija, i kako je ovaj turnir prilika da se opština i grad pokažu kao dobri domaćini klubovima iz zemalja regiona:

Opština Istočno Novo Sarajevo ima kapacitete za organizovanje ovakvih sportskih manifestacija, a naša podrška promociji zdravog života je neupitna. Ujedno, ovaj turnir se uklapa u program Spasovdanskih svečanosti pa se nadam da će mališani i njihovi roditelji uživati u našem gostoprimstvu” kaže Katić.

Milan Čabrić iz agencije International Sport Friends koja je organizator turnira zahvalio se na podršci i upoznao nas sa učesnicima:

Drago mi je što je načelnik Katić prepoznao turnir kao dobru priliku za promociju Istočnog Novog Sarajeva. Imamo preko 100 prijavljenih ekipa iz sedam zemalja regiona, tu je Crvena Zvezda, MTK iz Mađarske, Politehnika iz Rumunije, klubovi iz Srbije, Austrije, Crne Gore… Turnir je za uzrast od 7 do 11 godina i vjerujem da će prvi turnir kvalitetom pokazati da je vrijedan organizovanja“.

Branislav Arsenijević iz ŠF Tango, zajedno sa Aleksandrom Škrbom iz SK Tempo, je koordinator turnira. Spreman se maksimalno staviti na raspolaganje:

Tango i Tempo imaju iskustva u organizovanju turnira i svoje znanje ćemo uložiti da Trofej Istočno Novo Sarajevo prođe na najbolji način. Tu smo da pomognemo koliko možemo i da zajedno napravimo jednu sportsku mnifestaciju koja će trajati i u budućnosti“.