Kao što smo napisali u izvještaju sa utakmice: igra Slavije u prvih 45 minuta bila je za oči i dušu. Tečan i tačan protok lopte, ogromna želja i akcije koje su izmamljivale uzdahe oduševljenja na tribinama. Prija Sokolovima ofanzivniji sistem igre koji je postavio Stanić, iscrpio ih je pa su posustali u nastavku, ali zadržali tri boda. Donosimo vam ocjene igrača Slavije protiv Kozare:

Sirćo: 7 – U prvom poluvremenu gotovo bez posla. Skinuo je opasan šut Bokića u 72. minutu ali nije imao šanse kod udarca Takihashija minut kasnije. Jedina zamjerka je što je ponekad djelovao kao zavezan za gol liniju.

Gojković: 7, 5 – Zabranjeno je malom Guji nabijati lopte pa je pokušao po zemlji, i djeluje to sasvim dobro. Nisu se naigrali protivnici u njegovom prostoru, možda su on i Beširević mogli bolje stajati kod primljenog gola. Jeste strijelac Japanac ali nije nindža da se onako pojavi.

Beširević: 7, 5 – Mnogo je pretrčao i zatvarao liniju Mandiću. Upravo je tu ordinirao opasni Bokić pa je morao biti konstantno na oprezu. Ista opaska kao partneru na štoperskoj poziciji za nindžu.

Medić: 8 – Odigrao je odličnu partiju u kojoj se, osim defanzivnih zadataka, ubacivao u prostor i slao upotrebljive lopte. Jedna takva je stigla do Govedarice za prvi pogodak Slavije.

Medić zapažen danas

Mandić: 7,5 – Vraća se Manda polako u onaj mod koji ga je krasio pa je danas bio veoma aktivan. Grizao je i uključivao se naprijed, nedostajalo je malo koncentracije u završnici.

Vučinić: 7 – Dobio je neugodan zadatak „čistača” pa je umjesto lijepih poteza morao raditi prljave poslove. I odradio je to sasvim solidno.

Karić: 7,5 – Povjerena mu je sredina terena kao iskusnom igraču a on se odužio borbenim pristupom. Jeste jednom ispao u želji da oduzme loptu, velii broj njih je pokupio.

Erić: 7 – Poput Vučinića, zadatak mu je bio čišćenje terena pa je rijetko izlazio pred gol. Kod par situacija djelovao neodlučno, u konačnici zadovaljavajuća ocjena.

Bjeloš: 7 – Nije ovo bila Nikolina rola za naslova ali se trudio. Poslao je par lopti „sa očima” od koje je najupotrebljivija bila ona Kariću iz kornera.

Igrač utakmice

Govedarica: 9 – Ima viška kilograma, nije u formi… možete dodati još koliko hoćete zamjerki ali fakat je da se radi o majstoru. Definitivno prvo ime utakmice, gospodario je terenom. Dva gola samo su uljepšala njegov nastup.

Arbinja: 7,5 – Koliku želju ima ovaj momak, djeluje nestvarno. Dva puta je „sagorio” i u izglednim situacijama nije iskontrolisao loptu, zato je i stradala stativa koju je „išamarao”. Iskupio se odličnom asistencijom Govedarici.

Izmjene:

Dabić: 7 – Ušao je sa maskom „Zoroa” i odmah krenuo da prisvoji prostor kraj desne aut linije. Imao jedan vrlo dobar pokušaj, završilo je to tik kraj stative.

Avdalović: 7 – Iskoristio šansu i od starta prešaltao u najveću brzinu. Dva puta je zaprijetio u kratkom razmaku.

Križevac: premalo vremena za ocjenu

Trener Stanić: 8 – Premijeru pred domaćom publikom odradio na najbolji mogući način. Prepoznao ofanzivni potencijal ekipe i naredio pritisak na gol protivnika. Korigovao je nepravilnosti, bodrio igrače. Šmekerski potez u finišu: izvođenje Govedarice da dobije zaslužene aplauze.