Slavija je u gradskom derbiju igrala bez nekoliko standardnih igrača, ali i pored toga pokazala da je trenutno bolji tim od Famosa. Evo ocjena Sokolova:

Sirćo: 7 – Sačuvao je svoju mrežu, djelovao sigurno i zabilježio nekoliko uspješnih intervencija. Pomogli su mu i neinspirisani igrači Famosa, ipak upisao clean sheet.

Tomić: 7,5 – Korpulentni golbradi momak odavao je utisak iskusnog engleskog štopera sa bezbroj duela. Mirnoća u intervencijama i dobar pregled igre danas.

Gojković: 7 – Mučio se mali Guja u prvom dijelu, bilo je i par loših dodavanja, potpuno suprotna slika u nastavku. Kao da je dobio dodatnu energiju i staloženost, pa je popravio ocjenu.

Beširević: 7,5 – Ofanzivnija pozicija mu ne predstavlja problem. Odradio kvalitetno postavljene zadatke, ubacivao upotrebljive centaršuteve, šteta što mu je poništen gol.

Popović: 7,5 – Odrađivao svoj posao u defanzivi, često išso i u napad. Jedan takav izlet maestralno završio u maniru rasnog strijelca i postigao lijep pogodak.

Vučinić: 7 – Nezahvalna je pozicija zadnjeg veznog, Bobo je to osjetio na svojoj koži danas. Često je griješio, odugovlačio sa odlukama, do kraja popravio utisak.

Bjeloš: 8,5 – Grande Nikola nam je još jednom servirao ljepotu fudbala. Oštri šutevi, majstorski driblinzi, i na kraju šlag na tortu: panenka sa penala. Nedostajaće nam ako ode iz Slavije.

Bogučanin: 7,5 – Veoma aktivan u igri, blizu lopte, pokušavao je kreirati napade. Istrčao je dobro kontru i poentirao kao potvrdu korektne partije.

Čvoro: 7 – Pomjeren je prema golu protivnika, nije pretjerano prijetio ali je mogao zatresti mrežu kada mu je izblokiran šut. Sasvim solidno.

Dabić: 8,5 – Sveti Petar je odlučio da Slavija ide u raj a Famos u pakao. Koliko samo lijepih poteza i ubačaja danas, prosto nas oduševio. Često smo ga hvalili, odužio nam se na najbolji način.

Asentić: 7 – Da je pogodio kada je izašao sam pred Rončevića bila bi i veća ocjena. Glumio je Arbinju, borio, uspio izboriti penal. Moglo je bolje.

Trener Simić: 7,5 – Morao se fokusirati na teren i na Maslovarića sa klupe. Simo je smireno vodio meč, bez povišenog glasa, našao mane Famosa i usmjerio igrače na slabe tačke.