U prvom nastupu proljećnog dijela Prve fudbalske lige Republike Srpske, Romanija je zabilježila bitnu pobjedu protiv nevesinjskog Veleža. Nije teren bio u idealnom stanju da bi nam ponudio neku majstoriju ili „sitne vezove”, ali bilo je borbenosti u paljanskom timu koja je donijela rezultat. Pratili smo ovaj meč i donosimo ocjene igrača Romanije:

Milošević: 7 – Mladi čuvar mreže korektno je odradio posao. Dobro je pratio igru i kretao na lopte čime je osujetio najmanje znakove opasnosti po svoju mrežu. Kod gola nije mogao reagovati pa ne ide na njegovu dušu.

Rizvanović: 6,5 – Možda mu je stega bila Gutovićeva naredba da se striktno drži defanzive, pa smo bili uskraćeni za njegova iznošenja lopte. Imao je bek Romanije i jedan kiks kada je „pretrčan”, ali ostatak meča daje mu solidnu ocjenu.

Cicović: 6,5 – Ima strast i energiju koje vuku ostatak ekipe iz utakmice u utakmicu. Sasvim pristojan nastup, uz standardno ponavljanje uz lijevu liniju, uz zamjerku na nešto lošiju reakciju kod gola Veleža.

Kosorić: 7,5 – Ozbiljno je shvatio kapitensku traku pa je komandovao i namještao saigrače. Nije se libio ulaziti u duele, a stigao je upisati i asistenciju kod drugog gola Romanije.

Dodig: 7 – Sigurno djeluje u paru sa Kosorićem, kako u zadnjoj liniji tako i pred golom protivnika. Reagovao u maniru rasnog strijelca i poentirao. Onu lošu povratnu loptu „nikome” pripisaćemo grbavom terenu.

Babić: 8 – Po nama najbolji akter utakmice. Neumorno je patrolirao sredinom terena prekidajući akcije protivnika u samom začeću. Dosta je pretrčao i iznosio loptu na suparničku polovinu.

Radosavljević: 6,5 – Veliki je ovo fudbalski znalac ali nas nije oduševio. Očekivali smo mnogo više od dobrog pokušaja iz slobodnjaka. Ima je nekoliko pogrešnih pasova, opet ćemo okriviti teren koji mu je onemogućio kreaciju.

Luis Oyeda: 6,5 – Argentinac je „na ti” sa loptom i biće od koristi Gutoviću da izmisli nešto ispred šesnaesterca i podvali loptu ka napadaču. Morao bolje reagovati u finišu meča kada je izašao sam pred golmana.

Wirekoh: 6 – Omaleni fudbaler iz Gane je prepun želje za igrom i brzom reakcijom kod izvođenja auta najzaslužniji je za prvi gol Romanije. Ipak, moraće poraditi na sebičnosti: da je asistirao Simaniću kod 2:1 meč bi bio riješen, i ne bi gledali njegov PVO udarac.

Radović: 7 – Brzina koju posjeduje može biti prevaga, u nekoliko navrata je pokazao startnost i umalo pobjegao čuvarima. Mlad je i pun snage, korektna predstava.

Simanić: 7 – Bio je spremljen naslov sa njegovim imenom za izvješataj, ostavićemo ga za neki drugi put. Odlično je reagovao ns loptu Wirekoha i podvalio je ispod golmana. Eksplodirao je na nedodavanje istog u finišu poluvrmena što je ostavilo traga. S toga nerealizovan jedanaesterac.

Izmjene:

Bogučanin: 6 – Utisak je kako je sagorio u želji da se dokaže na prvom meču za Romaniju. Denza je aktivan na svakoj utakmici, željan igre, međutim protiv Veleža je to morao mnogo bolje.

Pekić i Mace – premalo vremena za ocjenu

Trener:

Gutović: 7 – Her Guta je veći dio utakmice presjedio na klupi, što znači da je sve išlo po zacrtanom planu. Insistirao je na borbi za svaku loptu, bodrio igrače i ohrabrivao ih da oprobaju šut. Dobro pripremio meč.