qrf

Famos je uz dosta sreće ostvario važnu pobjedu i odmakao se od zone ispadanja. Mi smo nastup igrača tima iz Vojkovića vidjeli ovako:

Rončević: 7,5 – Mladi čuvar je zaposjeo mjesto među stativama i ne pušta ga kao političar fotelju. Ali nam ne smeta, momak zaista brani odlično i sigurnošću donosi mir saigračima. Izvadio jednu opasnu loptu.

Hadžibegović: 7,5 – Izgleda kao Valderama, igra kao Jap Stam. Ulazi u duele iz kojih je po običaju izlazi kao pobjednik. Nema straha, racionalno razmišlja, dominantan u skok igri. Još jedna profesionalna partija.

Ćeha: 7,5 – Kritikovao ga je kum sa klupe što „priziva” prekršaje pričom, za igru nije imao zamjerki. Ni mi. Đole nema mnogo treninga iza sebe ali je pružio maksimum. Jak u duelima, unosio energiju u tim.

Marković: 7,5 – Kada nema „prebačaj” odigra majstorski. Juče je bio na visini zadatka, počistio je poput kolega u zadnjoj liniji mnogo lopti. Imao i par izleta naprijed, kod prvog gola „krivac” što je lopta stigla do Bjeloša.

Cicović: 7 – Trebaće mu još godina da stekne rutinu i hrabrost ali odigrao solidno. Imao je dobru priliku u kojoj je morao bolje šutirati. Kontinuitet igara će mu dati rezultat.

Perović: 8 – Najbolji igrač Famosa. Tačka. Vječito je u klinču, čeprka lopte, upućuje centaršuteve. Pri izvođenju penala kosmička pravda opravdano mu vratila loptu koju je golman odbranio. Jer i Bog voli fudbal i dobre igrače.

Tešanović: 7 – Zagarantovano mjesto u sastavu opravdao je u prvih pola sata, kasnije se ugasio. Poslao loptu u šesnaesterac kada se srećno odbila do strijelca. Skrivio prekršaj poslije koga je Famos primio gol.

Babić: 7 – Nešto slabija partija veznjaka pristiglog iz Slavije. Na startu dosta agilniji, učestvovao u igri, poslije se često gubio sa radara.

Novković: 7 – Agresivan i usmjereniji ka naprijed. Juče nije pretjerano bio uspješan ali je pretrčao dosta. Primjetna je bila nervoza pa ga je Drinjak morao izvesti da ne dobije isključenje.

Jošikava: 7 – I dalje smo pri stavu da Japanac ne može igrati u sredini i da mora ići na bok. Trudio se koliko može ali niti izgleda kao sumo rvač da se bori, niti može iskoristiti brzinu na malom prostoru.

Bjeloš: 7,5 – Pravi napadač. Kretao se po bokovima kao brisač od Fiće, tražio loptu, razigravao saigrače. Kod gola se našao na pravom mjestu i rutinski pogodio.

Dejan Bjeloš

Izmjene:

Kokot: 8 – Drinjak je poslije meča morao pozvoniti popu Čedu da mu otvori crkvu i da prisluži svijeću što ima ovako iskusnog lisca u timu. Koka mora biti nominovan za Oskara kod iznuđenog penala, namještao se i tražio kontakt.

Mitrašinović: 7 – Uveden da prodrma sredinu koja je zakunjala ali nije previše uspio u tome. Primjetna je fudbalska depresija kod njega koja ga koči da pruži bolju partiju.

Blažić: 7 – Odmah pri ulasku imao dobru šansu. Željan je igre, gladan golova, često sagori u tome. Opravdao povjerene minute.

Minić i Mićić su se mogli proslaviti, prvi da nije pogodio prečku, drugi da nije sekund kasnije šutirao preko gola. Ostatak vremena je nedovoljan za ocjenu.

Trener Drinjak: 7- Pretrčao je brat bratu kao i igrači. Pokušao reagovati kod pada igre u drugom poluvremenu, aktivno pratio svaki milimetar terena. Izdržao pritisak kritičara, sreća mu se osmjehnula.