Teško je bilo očekivati bilo šta u meču Igmana i Orlova od pobjede lidera Prvenstva Bosne i Hercegovine. Jedino što smo priželjkivali jeste jači otpor naših djevojaka koji je izostao pa s toga na kraju težak poraz, sedamnaesti u sezoni.

Kada je Igman u pitanju, opet smo gledali simultanku Marijane Šehovac sa 20 poena i 10 skokova, naravno nedovoljno da u konačnici donese rezultat. Utisak je da kapiten sav teret nosi na svojim plećima tokom cijele sezone, dok i dalje čekamo da ostale igračice pokažu više žara i samopuzdanja.

Problemi sa igračkim kadrom, te kasno dovođenje pojačanja koja se kroz utakmice uigravaju, ostavili su Igman na začelju tabele i gotovo siguran povratak u Prvu ligu Republike Srpske. Šta je tu je, pouke se mogu izvući.

OKK Igman – KK Orlovi 42:107

(14:34, 6:29, 12:21, 10:23)

Banjalučanke su od starta pokazale i dokazale da su zasluženo na čelnoj poziciji lige, sve igračice su zabilježile poene od čega su njih pet imale dvocifren učinak.

Igman: Krajšumović 4, Porović 7, Šehovac 20, Valjevčić 4, Bujak, Vasković, Milavica 2, Bjelica 5, Cincar, Ramić, Andrić

Orlovi: Mitrović 11, Marjanović 8, H. Predojević 14, Mužević 13, Lee 14, J. Predojević 4, Pavlović 7, Đokić 9, Šobot 6, Guska 2, Damjanović 10, Vulić 9