Petnaesti trijumf Jahorine u Prvoj ligi Republike Srpske ostvaren je zahvaljujući furioznoj prvoj četvrtini u kojoj su stekli prednost nedostižnu za ekipu Rogatice. Mrlja na predstavu domaćih je sedam minuta bez poena iz igre u drugoj četvrtini koje, srećom po njih, nisu kažnjene. Najefikasniji kod domaćih bili su May sa 16, Kusmuk sa 13 i Simić sa 12 poena, dok su u Rogatici sa dvocifrenim učinkom meč završili Pilindavić sa 18 poena i isto toliko skokova i Radmilović sa 13 poena. Utakmica je bila humanitarnog karaktera i prikupljala su se sredstva sa porodicu Todorović, i tribine u Pekiju su bile dobro popunjene.

KK Jahorina – KK Rogatica 71:51

(26:8, 17:9, 16:14, 12:20)

Pregazila je Jahorina goste u prvoj četvrtini ostavivši ih na samo 8 postignutih poena. Agresivno je igrao tim Mira Vukoja i presingom u potpunosti paralisao Rogaticu. Simić se na pravi način vratio iz povrede ubacivši tri trojke u prvm periodu, dok su gosti imali šut od užasnih 13%.

Povratak Simića

Ima Jahorina tradicionalno „gašenje” ove sezone, a u drugoj četvrtini potrajao je post za poene iz igre čak sedam minuta. Konačno je Kusmuk to prekinuo, a onda slijedi serija domaćih 14:0 kojom vraćaju solidnu prednost pred odmor.

U nastavku domaći stiču najveću prednost od +32 (53:21) i od tada slijedi njihovo „ispucavanje”, prilično neuspješno, dok su se gosti trudili da smanje zaostatak u čemu su donekle uspjeli.

Jahorina: Simić 12, Pečenica 5, Kusmuk 13, May 16, Gutalj 2, Živković 3, Rebić, Pavlović 3, Ćorsović, Čovičković 5, Okiljević 4, Bubanja 8

Rogatica: Radmilović 13, Pilindavić 18, Racković, Damjanović 6, Sokolović 2, Milidrag, Balčaković 3, Ivković, Bojović, Stanišić, Đerić 9, Simić