Jedan iz plejade mladih čuvara mreže koji, nažalost, svoje kvalitete pokazuje van Istočnog Sarajeva je i Nikola Milićević. Potpisivanjem ugovora sa aktuelnim šampionom BiH, banjalučkim Borcem, definitivno je nagrada za dosadašnji rad i prikazane nastupe.

Iako se očekivalo da će najletniji rang osjetiti u dresu Željezničara, morao je do toga doći težim putem braneći za federalnog prvoligaša Stupčanicu.

Možda na teži ali svakako ljepši put. Drago mi je što sam bio dio jednog odličnog projekta i kluba kakav je Stupčanica, od prvog do posljednjeg dana sam se osjećao prihvaćeno maksimalno. Period fudbalskog sazrijevanja je bio u Stupčanici i želio sam da napravim iskorak u Premijer ligu. Klub i ljudi, u i oko kluba su mi puno pomogli” uvodi nas u razgovor Nikola.

Olovo će biti lijepa uspomena?

Ostaje jako puno uspomena. Dvije godine sam proveo u klubu, stekao jako puno prijatelja za cijeli život. Kao i sve u životu, bilo je lijepih i manje lijepih momenata, na kraju odlazim samo sa lijepim uspomenama, puno prijateljstava za cijelji život i mnogo iskustva. Momci iz ekipe su toliko bili pozitivni i divni da to ne znam da li cu igdje doživjeti. Stručni štab jako profesionalan i posvećen. Uprava kluba na čelu sa predsjednikom Semirom i više nego korektna i uvijek u potpunoj službi kluba“.

Kako je uspostavljena veza sa Borcem?

Kontaktirao me klub i u razgovoru sa trenerom Mrkobradom nije mi bilo teško da donesen odluku“.

Prvi utisci o plavo-crvenim iz Platonove?

Veliki klub, istorija i sve što su uradili u posljednih godinu dana treba se poštovati maksimalno. Stvarno pozitivan prvi utisak. Sve je na visokom nivou

Da li su ti već predočeni ciljevi kluba u novoj sezoni?

Ovo je klub koji uvijek želi da je u vrhu. Svakako je cilj promocija u neko od takmicenja u Evropi. Imamo šansu koja se ne pruža svakome i ne dolazi tako često. Borba za svaki trofej do kraja“.

Da li su i tvoje lične ambicije u istoj ravni?

Moje ambicije su svakako da budem u službi kluba. Želim da pokažem da sam za nešto veliko. Nadam se da će ovo uz Božiju pomoc biti samo odskočna daska za nešto veće. Iskoristiti šansu kada dođe i svaki dan raditi na sebi i spremati se da pomognem klubu u ostvarenju zacrtanih ciljeva“.

Na sve lijepe stvari nadovezao se i poziv za mladu reprezenraciju BiH.

Reprezentacija je došla u trenutku kada sam je najmanje očekivao, nagrada za uporan i dobar rad. Zahvalan sam Bogu na šansi koja mi se pružila i na prilici da budem tu. Nadam se da ću imati još poziva u budućnosti i da ću skupiti nekoliko nastupa za mladu reprezentaciju” sumira Nikola.