Od danas imamo duel Fočaka u gradskom derbiju. Dva naša prvoligaša, Slavija i Famos, ozvaničili su nove/stare trenere koji će timove voditi u narednoj sezoni.

Gotovo nerealna opcija da Momčilo Stanić ostane na klupi Sokolova na kraju se ispostavila takvom. Otpor pojedinih igrača ali i dijela uprave koja je doduše ranije pogazila dati riječ „Ako Momo dođe, ja idem” bila je presudna. Zato su u Jovana Raškovića posegli za novim imenom: Milan Muminović.

Nekadašnji igrač Slavije dugo je radio u Akademiji FK Sarajevo, a bio je i pomoćnik u Olimpiku. Mumi će pokušati razdrmati uspavanu ljepoticu koju su od ispadanja u niži rang dijelili milimetri. Da li će u tome uspjeti, vidjećemo.

Darko Vojvodić je izgleda napokon pronašao mirnu luku. Produžio je ugovor sa Famosom pa ćemo ga i u predstojećoj sezoni gledati u Vojkovićima. Dobro, naš portal neće pratiti utakmice Andalužana zbog člana uprave koji vlada iz sjenke, ali nas živo zanima da li će Vojvoda opet sastaviti ekipu koja će se nositi sa izazovima prve lige.

I da, Vojvodić nije ispunio obećanje dato pred početak prošlog prvenstva da će Famos biti među pet najboljih ekipa u ligi. Završio je tim podno Igmana šesti, pa nam novi/stari šef stručnog štaba duguje bar neki osvježavajući napitak.