“Kakav dan, kakva trka, energija i pogled na grad.Dan koji ću pamtiti do kraja života jer sam uspio da ostvarim svoj san i da u Hristovom gradu istrči ovako težak maraton”, napisao je Neven Tuševljak na instagram nalogu.

Neven Tuševljak

“Posvetiću maraton Milošu i Magdaleni,za koje sam se Hristosu molio tokom trke da im podari zdravlje.Takođe, posvetiću ga našem gradu, lijepo su ljudi reagovali kad sam im rekao ko sam, odakle sam došao i zbog čega”, kaže Tuševljak.

Što se tiče trke Tuševljak je napisao: “Nevjerovatno teška staza sa konstantnim izmjenama uspona i padova, veoma toplo vrijeme gdje je temperatura u zadnjoj trećini trke bila 20 stepeni.Publika nevjerovatna podržavaju te kao da si Bekele, okrepa na stazi i volonteri odlični, čak su nudili i kafu.Na 7.kilometru sam upoznao Stacey iz Engleske, djevojku velikog srca i ostali smo zajedno do kraja gurajući jedno drugo do cilja i na kraju smo zajedno ušli u cilj”.

Opa Nevene

Tuševljak je zahvalio rukovodstvu grada Istočno Sarajevo i vlasniku pekare “Zlatno zrno” za podršku koji su mu pružili prilikom odlaska u Jerusalim.

Izvor: RTVIS