Naši čitaoci su izabrali Darka Hrkala za najboljeg fudbalera u sezoni 2023/2024 i u potpunosti podržavano njihov izbor. Međutim, mi od mladog Darka tek očekujemo da stvara karijeru, koja će ako i dalje ovako bude posvećen fudbalu, doseći najviše nivoe. Zato je izbor portala SportEast za najboljeg igrača Borisav Cicović.

Ponudila je Romanija nekoliko imena koja su se istakla. Sjajni Rizvanović ili hitri Wirekoh definitivno su dostojni konkurencije za izbor, ali Cica je bio ta spona „domaće radinosti” i iskustva, te je fudbalsko znanje demonstrirao tokom cijelog prvenstva i često bio među najzapaženijim akterima.

Neumorno „krstarenje lijevom obalom”, u oba pravca, kao da nisu uzimala danak njegovoj snazi. Defanzivne zadatke je koordinisao sa Dodigom ili Pekićem sasvim dobro, a njegovi izleti naprijed po pravilu su stvarali probleme protivničkim ekipama. Njegov karakterističan prodor u šesnaesterac znao je donijeti pogodak ili izboren penal, a kada smo već kod bijele tačke, Cicović je preuzeo težak zadatak i izveo najstrožu kaznu protiv Radnika. Pet puta su igrači Vučice promašili sa kreča, on je savladao pritisak i pogodio za opstanak.

Zbog cjelokupnog utiska koji je ostavio na nas, plaketa za najboljeg fudbalera otišla je u njegove ruke kao priznanje za borbenost i želju.