Takmičarska sezona Druge futsal lige Republike Srpske, grupa Jug, ulazi i samu završnicu, kalkulacije i dalje postoji ali je najrealnija projekcija da će prvo mjesto osvojiti Akademac, zasluženo. Za drugu poziciju koja vodi u baraž još uvijek postoje različiti scenariji, mada je Zahumlje u najboljem položaju. Donosimo vam parove 19. kola:

KMF Jahorina – FK Radnički (utorak 18:30)

Paljani su u seriji od četiri uzastopne pobjede, i poslije toplo-hladne prve polusezone, vratili su se u igru za baraž. Doduše, za sada su to samo teoretske šanse uz čekanje kiksa Zahumlja koje ima 6 bodova više. Radnički je ove sezone ostvario solidne rezultate, u sredni su tabele, a imaju i triboda sa gostovanja osvojena u Rudom. U Novom Goraždu tek u finišu meča Jahorina je uspjela slomiti Radničkog i slaviti.

FK Zahumlje – KMF Kalinovik (srijeda 17:00)

Poraz u Istočnom Sarajevu jako je zabolio braću Andrić i kompaniju i usporio ih na putu za baraž. U svojoj dvorani, a opet im sudi Vuković, nastojaće slaviti protiv Kalinovika i zadržati razliku od šest bodova u odnosu na pratioce. Kalinovik je u nastavku sezone neprepoznstljiva ekipa i doživjeli su tri poraza. U Trebinje će ići oslabljeni ali sa željom da naprave podvig.

FK Višegrad – KMF Tango (srijeda 19:00)

Višgrađani su u proljećnom dijelu zabilježili tri poraza, dva vezana, i ispali su iz trke za baraž. Ipak, njihova debitantska sezona u drugoligaškom Jugu može se okarakterisati kao uspješna. Već su „skinuli skalp” nekadašnjem prvaku BiH, žele to ponoviti i pred svojom publikom. Tango je naplatio neizmirene račune u duelu sa Zahumljem i konačno probudio uspavane duhove u ekipi. Kasno za nešto više ali daće to elan igračima da do kraja ostvare pozitivne rezultate.

FK Rudo – FK Akademac (srijeda 19:00)

Domaći su se u prvoj takmičarskoj sezoni sasvim solidno pokazali i uspjeli ostvariti pet pobjeda. Na svom parketu obarali su na pleća timove iz vrha tabele, isto će pokušati i u duelu sa Trebinjcima. Akademac je u 16 odigranih mečeva upisao 15 pobjeda i već odavno se počelo razmišljati o potencijalnom rivalu u baražu.

KMF Ljubinje – KMF Medicinski falultet (četvrtak 18:45)

U neobičnoj dvorani i u neobičnom terminu Ljubinje će tražiti četvrtu pobjedu u prvenstvu. Kao pirane vrebaju ekipe koje dođu opušteno i onda ih u goleadi „oglođu”. Fočaci ove sezne igraju ispod svog prosjeka i upitno je sa kakvim motivom putuju na gostovanje. Imaju kvalitetne pojedince, možda se trgnu iz letargije.