Ne štimaju stvari u OKK Slaviji ove sezone, toliko da čak i oni koji po zadatku dolaze na utakmice sumnjičavo vrte glavom. Klub izgleda kao željeznička stanica kroz koju prolaze treneri i igrači, prometno je ali „naplata karata” ide slabo. Osim za one koji su na vrijeme kupili godišnju, kao Srđan Stanić.

Član famozne grupe „osnivača” vratio se u klub poslije epizode u Sparsima, valjda po onoj „Đura će ti oprostiti što te je tukao”. Nesrećni kalinovački zet Vržina izgleda jedini na gostovanju Bosni nije znao da je smijenjen. Došao je još jedan Srđan pokajnik: Jovanović se vratio iz mrkonjićke Mladosti sa učinkom od po 4 poena i skoka po meču.

U subotu (18:00) u novu dvoranu dolazi tuzlanska Sloboda kao prvi ispit novom-starom treneru. Mečevi u Tuzli su završavali nokdaunom za Sokolove: prethodne sezone završili su na -47, ove na „samo” -26. Na svom parketu Slavija je u prošlom Prvenstvu BiH uspjela savladati tim iz grada soli (81:69).

Učinak 3-9 posljedica je neposloženosti u klubu, kako u stručnom štabu (već treći trener preuzima tim), tako i u igračkom kadru. Stvari se mijenjaju i poravljaju u hodu, možda bi pobjeda protiv Tuzlaka donekle popravila utisak.