Društvo iz separea „Posljednjeg dinara” nije krenulo kako treba u pohod na prošlogodišnji uspjeh i osvajanje drugoligaškog Juga. Jahorina je u 10 odigranih kola zabilježila pet pobjeda, jedan remi i četiri poraza. U zbiru 16 bodova i peta pozicija, devet manje od mjesta koje vodi u baraž.

Novi šef stručnog štaba, Sretko Vuksanović, majstor je sa loptom, dokazao se i u FK Romanija kao trener, ali će mu za prenošenje znanja u futsalu trebati još malo vremena. Do tada se oslanja na motor ekipe Miloša Košarca koji i ove sezone nosi Jahorinu na svojim plećima.

Davno prevazišao ovaj rang

Da se Brčkalo manje bavio žalbama ka savezu a više igračkim kadrom, Jahorina bi utakmice igrala sa većim i kvalitetnijim rosterom. Nedostajao je sjajni ljevak Ćorović nekoliko utakmica i to se vidno osjetilo. Ristivojević je dva puta stao među stative, probalo se i sa Crnogorcem Vukovićem. Nije to djelovalo kao idealan recept.

Jahorina je kući zabilježila tri pobjede, osvojeno je 10 bodova uz gol razliku 31:15. Visoko su porazili Glasinca (7:2), Kalinovika (10:2) i Ljubinja (6:2). Trebinjski klubovi su oteli bodove u Pekiju. Zahumlje je izborilo remi (5:5) dok je Akademac slavio 4:3.

Na gostovanjima dvije pobjede i tri poraza. Šest zarađenih bodova i gol razlika 23:29. Trijumf u Rudom (7:2) i lomljenje Radničkog u finišu meča (5:1), te nule u duelu sa Višegradom (2:8), Tangom (4:8) i Medicinskim fakultetom 5:10.

Košarac je već na cifri od 17 postignutih podataka, Ćorović je brojao do 12, Lukić 9, Maljukan 5, Trbo 4, Miletić 3, Paprica 2, uz jedan gol Pandurevića.