Prva gostujuća pobjeda Slavije u aktuelnom prvenstvu došla je protiv nezgodnog Borca u Kozarskoj Dubici. Šef stručnog štaba plavo-bijelih, Momčilo Stanić, kaže nam da se isplatila priprema ekipe za ovaj meč:

Protiv jako dobrog protivnika, kakav je Borac iz Kozarske Dubice smo, uz analizu stručnog štaba i mene, pripremili ekipu na način da vidimo šta možemo izvući iz njihovih dobrih strana, šta možemo parirati, a šta možemo mi koristiti kao nedostatke. Tako smo se pripremali cijele sedmice, uradili ono što smo smatrali da treba, što mislimo da možemo odigrati u ovom trenutku, i uspjeli smo to u konačnici da realizujemo kroz tri boda koja su nama jako bitna, jako značajna za nastavak prvenstva. Ali ovo što smo uradili u Dubici je samo jedan od koraka prema cilju koji je opstanak u ovom rangu, da probamo što prije obezbjediti“.

Uspjela se Slavija vratiti iz rezultatskog zaostatka i osvojiti tri vrijedna boda. Stanić kaže da ni jednog trenutka nisu odustajali od svojih planova:

Utakmica je bila jako dobra, mislim da je bila veoma kvalitetna što se složio i kolega Starčević. Borac je dobra, namještena ekipa sa dobrim pojedincima. Mi smo imali svoje prilike na samom otvaranju meča koje nismo iskoristili u svoju korist. Međutim, poslije primljenog gola smo zaista dobro reagovali. Nismo pogubili konce od onoga što želimo, zato što nisam dozvolio da ekipa padne. To se na kraju vratilo u vidu tri boda i jako smo zadovoljni. Ali nam treba u narednoj utakmici potvrda tih gostujućih bodova što bi bilo u mnogome značajno za našu poziciju na tabeli“.