Košarkaši Jahorine prvaci su Republike Srpske. Dominatno su završili ligaški dio sezone, potom briljirali i u play off-u. Ispunjene tribine Pekija u trećoj finalnoj utakmici protiv Budućnosti uljepšale su osvajanje šampionske titule, a mi razgovaramo sa kapitenom paljanske ekipe, Mladenom Pavlovićem, koji je podigao pehar. Pitamo ga za prvi osjećaj nakon pobjedničkog puta:

Ne osvaja se prvenstvo Srpske svaki dan, tako da je osjećaj fantastičan, pogotovo kada se uzme u obzir da je to prilika koja se jako rijetko ukazuje. Igrajući u ranijim sezonama bio sam u dva navrata na pobjedu, pa čak i na jedan koš od finala i samim tim znam koliko je teško doći do titule, pa zbog toga je osjećaj još ljepši“.

Titula bi trebala biti podstrek, ne samo Jahorini kao klubu, već i Palama i Istočnom Sarajevu za promociju košarke.

Sigurno da znači mnogo paljanskoj košarci, što je svakako govorio i broj ljudi na tribinama na svakoj domaćoj utakmici, posebno u finalu kada se morala otvarati i druga strana tribina u Pekiju, što je nažalost do ove sezone bila rijetkost. Takođe, ova sezona je dosta uticala i na popularizaciju košarke, veliki broj djece je počeo da trenira košarku, pa je moj dobar drug Petar Šurbat u problemu, treba mu čak i ispomoć jer ne može sam sa svima da izađe na kraj” kroz smijeh govori kapiten.

O protekloj sezoni kapiten kaže:

Poslije svega urađenog ove sezone mogu samo ocjeniti sezonu kao izrazito uspješnu. Samo 3 poraza u cijeloj sezoni, 5-0 u play off-u dovoljno govori o tome, i u skorijoj istoriji ne sjećam se da je neko na ovakav način došao do titule, i besmisleno bi bilo ikako drugačije ocijeniti sezonu“.

Imao je Pavlović svoje zadatke u ekipi:

Što se moje uloge tiče nije bila velika kada je sam teren u pitanju, iskreno bilo mi je teško da se naviknem na to u početku jer sam od povratka u paljansku košarku bio jedan od nosilaca, ali svakako sam se stavio na raspolaganje treneru bez ikakvih pogovora i pošteno odrađivao sve što se traži, bilo to 5, 15 ili 30 minuta i nadam se na taj način dao primjer mlađim igračima koji su se našli u sličnoj situaciji. Takođe, trudio sam se da atmosfera uvijek bude na nivou, pogotovo kada su gostovanja u pitanju i da budem glas razuma kada malo zavarniči na treningu ili utakmici, u svakom slučaju trudio sam se na sve moguće načine da doprinesem kao kapiten ekipe i jedan od najiskusnijih u timu“.

Klub je krenuo u ozbiljnu sportsku priču:

Jahorina sa ovako ambicioznom upravom svakako može daleko što je pokazala ova sezona. Na samom početku je najavljeno osvajanje prve lige Republike Srpske, što je i ostvareno na kraju. Siguran sam da se na ovome neće zaustavljati i zato vjerujem da bi Jahorinu mogli gledati sa bitnom ulogom u Premijer ligi naredne sezone, a možda i više od toga u narednim godinama” zaključuje Mladen.