Malo ko je rukometaše Slavije vidio u gornjem dijelu tabele Prve lige na kraju jesenjeg dijela prvenstva. Podmlađena ekipa, turbulencije u igračkom kadru i stručnom štabu, mirisalo je na raštimovani orkestar koji će krasti bodove samo konkurentima u borbi za opstanak.

Poslije 11 odigranih kola Sokolovi su na četvrtoj poziciji sa skorom 7-0-4 i 14 osvojenih bodova. Moglo je biti i bolje ali ako se uzme u obzir da ambicije kluba i nisu čelna pozicija, razloga za zadvoljstvo mogu imati i u redovima Plavih i među navijačima.

RK Slavija

Prvenstvo je počelo nezasluženim porazom od iskusne Dervente pojačane sudijom Hercegovcem iz Brčog te „nulom” u Dubici. Zlurado su se smješkali vječiti oponenti Slavije a onda su zanijemili kada je ova družina vezala sedam uzastopnih trijumfa.

Finiš polusezone i nije baš za pohvalu: slab otpor ekipi Mladosti te neočekivan poraz od ORK Borca.

Brojke kažu da je Slavija na svom parketu ostvarila učinak 4-0-2 i da je u prosjeku postizala 31,8 golova a primala 29,3.

Na gostovanjima je skor 3-0-2 uz 33,8 postignutih i 30,6 primljenih (42 primljena gola od Borca su itekako pokvarila prosjek).

Kuća se gradi od temelja pa je tako Slavija zabetonirala gol sa četiri čuvara mreže koji su izuzetno zaslužni za ostvarene rezultate. Gajović, Raonić, Kurtović i Crnogorac su više nego korektno odradili svoj posao.

Tošić se pokazao kao ključni igrač odbrane, lavovski se borio Tešanović, minute je koristio i Moćić. Mnogo puta osporavani Domazet je nepropuštene treninge naplatio dobrim nastupima, Kovačević pomagao, Raonić izrastao u ozbiljnog pivota, Beribaka konačno počeo koristiti svoju korpulentnost. Pavlović na sredini u mnogome povezao redove (osim kada se zaigra).

Turbo Jelisić

Mirković je na momente znao bljesnuti ali su ga i povrede omele da pokaže sve što zna, temperamentni Jelisić odigrao za 9,5. Bozalo, Ždrale, Kovačević dobijali šansu da se nametnu.

Mizdrak i Alibegović su uzeli vruć krompir u ruke i napravili ukusan obrok za navijače Slavije. Posložili su tim i pružili nam nadu da će Plavi veoma brzo krenuti u misiju povratka u Premijer ligu.

Mizdrak – Alibegović

Uprava je radila iz sjenke (a tako i treba) i omogućila pristojne uslove za rad, opremljena kancelarija, organizovan kamp Rstko Nikolić, završnica omladinske lige, polufinalni turnir kupa Srpske…

Milana, Taša i Tanja prionule da pomognu na treninzima i medijskoj promociji kluba. Uspješno.

Kada se podvuče crta, Slavija se stabilizovala i plovi mirnim vodama. Neka vjetar puše u jedra a ovaj brod će sigurno uploviti u najveće luke BH rukometa.