Debitantska sezone Glasinca u Prvoj rukometnoj ligi Republike Srpske možda nije izbacila klub sa Sokoca u vrh i stvorila od njega hit prvenstva, ali su časno branili boje kluba u realnoj misiji borbe za opstanak.

Prva slova ove lijepe priče su napisana u vidu rukometne sekcije na MOSI igrama a trener Jovan Borovčanin prihvatio se posla i polako se „zarazio” rukometom. Taj „virus” prenio je i na momke koji danas ponosno nose dres Glasinca.

RK Glasinac

Učinak od tri pobjede i osam poraza u aktuelnom prvenstvu je skroman, uzrokovan malom bazom igrača, neiskustvom, povredama. I pored toga u klubu su zadovoljni. Na velikoj sceni su predstavili igrače koji vole i znaju rukomet i pred kojima je možda uspješna karijera u višim rangovima.

Emocija

Ono što brine je najavljeno povlačenje Joce sa trenerske pozicije. Mišljenja smo da je odluka ishitrena i donešena pod adrenalinom. Jer, uvjereni smo da je njegova posvećenost klubu i radu sa momcima neraskidiva nit koja drži tim na okupu. Ko god da bi preuzeo trenersku palicu imao bi nedostatak vjere u ekipu (a imao je Joco i onda kada nije išlo najbolje) niti bi imao izliv emocija kada se pobijedi (svjedoci smo onog antologijskoj klizanja po parketu poslije meča sa Višegradom).