U direktnom prenosu na TV Arena Sport gledali smo utakmicu u Prijedoru, u kojoj su domaći tokom cijelog meča držali loptu u svom posjedu i prijetili golu Sokolova. Malo je reći da nas je komentator nervirao akcentovanjem Arbinje kao da se radi o igraču iz Belo Horizontea. U to, napadaču Slavije nedostajalo je te brazilske magije u šansi na početku meča. Na kraju je majstorija Komazeca donijela tri boda Rudaru.

FK Rudar – FK Slavija 1:0 (0:0)

Već u osmom minutu kolosalna šansa za Slaviju! Bjeloš prolazi po lijevoj strani, ubacuje za Arbinju, a napadač plavo-bijelih glavom prvo gađa u golmana Trninića, potom i u stativu.

Rudar je započeo opsadu gola Nedžibovića ali nisu konkretno zaprijetili sve do 18. minuta kada se Demonjić pojavljuje iz drugog plana, ostaje sam na pet metara ali lopta poslije udarca glavom završava pored gola. Dva minuta kasnije Demonjić je još bliže golu ali njegov šut spriječava Čvoro pravovemenom intervencijom.

U 28. minutu ponovo domaći prijete. Poslije slobodnog udarca Raković je sam na drugoj stativi ali njegov udarac sa manje od dva metra brani Nedžibović.

U 42. minutu Silva se izborio za loptu u šesnaestercu, uspjeva da uputi šut sa desetak metara ali je Nedžibović još jednom siguran. Golman Slavije bio je dobro postavljen i u prvom minutu nadoknade poslije slobodnog udarca Milakovića.

Nino danas dobro branio

Domaći i u nastavku diktiraju tempo igre a u 52. minutu poslije kornera Ignjatović je najviši u skoku ali gađa pored gola.

Ipak u 60. minutu poklekla je odbrana Slavije. Silva je ubacio pred gol, Komazec u prvom dodiru sa loptom petom je šalje iza leđa Nedžibovića.

Nastavio je iskusni Komazec da prijeti, prvo sa distance kada mu šut brani Nedžibović, potom još jedan potez za publiku: makazicama.

U 64. minutu Slavija konačno prelazi na polovinu protivnika, Bjeloš vuče loptu ali mjesto da asistira slobodnim saigračima, odlučuje se za šut koji je izblokiran.

Ubačaj Bjeloša iz kornera umalo da završi u golu nespretnom reakcijom Rakovića ali je lopta otišla pored stative.

Komazec je ponovo u prilici u 78. minutu ali danas odlični Nedžibović zaustavlja njegov šut.

Slavija kreće ofanzivnije i prijeti preko rezerviste Križevca ali njegov šut završava u naručju golmana Trninića. U 87. minutu poslije auta lopta stiže do Tomića ali je defanzivac Slavije loše glavom uputio udarac i propada posljednja šansa za izjednačenje.

Rudar: Trninić, Ignjatović, Pekija, Demonjić (54. Petrović), Živanović (54. Marić), Milaković, Raković, Amoah (54. Komazec),Bilbija (80. Rosić), Njamculović (77. Smajić), Silva

Slavija: Nedžibović, Arbinja (68. Križevac), Beširević, Popović, Čvoro (85. Aškraba), Dabić, Bjeloš (85. Stjepić), Avdalović (68. Radaković), Vučinić, Karić, Tomić

Fotografije: SlavijaInfo