Rešetao je mreže u omladinskim selekcijama Glasinca, a onda mu je Kreštalica pružio šansu u seniorskom timu sokolačke Blaugrane. Prihvatio je izazov i postigao osam pogodaka u aktuelnoj sezoni drugoligaškog Istoka.

Luka Novosel se u decembru ipak odlučio za korak više: otišao je u Zrinjski na probu za juniorski tim, i izgleda našao svoje mjesto pod mostarskim suncem. Momak rođen 2006. godine ne zaboravlja ukazanu priliku u Glasincu:

Zadovoljan sam svojim nastupima, ali kako se kaže, uvijek može bolje. Vukao sam neku povredu zbog koje sam propustio nekoliko utakmica, ali sam se vratio još bolji. I kao tim imamo razloga za zadovoljstvo rezultatima, a za to najviše možemo zahvaliti treneru Ognjenu Kreštalici“.

Luka iznosi prve utiske o novoj sredini:

U juniorskoj selekciji sam za koju imam pravo nastupa još godinu i po dana. Odlično sam primljen od svih trenera i saigrača, za sada je sve top. Polako se navikavam na sve, nije lako kada dođeš iz manje sredine gdje se manje trenira i gdje je sva na manjem nivou. Za mene je ovo sve i dalje novo, ali siguran sam da ću se vremenom još bolje uklopiti“.

Za novi klub ima samo riječi hvale:

Zrinjski je ozbiljan klub sa bogatom istorijom i došao sam da učim od najboljih. Danas sam čak imao priliku osjetiti kako je igrati za prvi tim Zrinjskog jer sam dobio minute u prijateljskoj utakmici protiv FK Kom” zadovoljno nam kaže novi stanovnik Mostara.