Fudbaleri Romanije danas su gostovali u Gradišci i doživjeli peti poraz u prvenstvu Prve lige Republike Srpske. Iako su pružili otpor i pokušali stvarati šanse, nisu imali rješenja za Jovana Bokića, nekadašnjeg igrača Slavije, koji briljira ove sezone.

FK Kozara – FK Romanija 4:1 (2:0)

Domaći su poveli već u 4. minutu. Bokić je „uhvatio” odbijenu loptu i sa ivice šenaesterca je zakucao u mrežu. U 26. minutu je 2:0: Rastoka nepogrešivo šutira sa peterca. Do kraja prvog dijela dobru priliku imao je Bokić ali pogađa stativu.

Drugo poluvrijeme počinje sjajnom prilikom za Romaniju ali Simanićev šut sa pet metara brani Kačavenda. Kozara je izdržala pritisak i ponovo preuzela inicijativu čiji je plod još jedan gol u mreži gostiju. Strijelac je Koreanac Hong koji je poslije kornera ostao sam na drugoj stativi i takav poklon nije odbio. U 84. minutu mrežu Lazarevića za visokih 4:0 pogodio je i Angeleski. Počasni pogodak za Romaniju djelo je Torbice minut prije kraja utakmice.

Kozara: Kačavenda, Hong, Tešić, Bubić, Bokić (70. Angeleski), Rastoka, Ilić (70. Delić), Jandrić (46. Sadiković), Veljkić, Popović (75. Sarajlić) Asentić

Romanija: Lazarević, Koroman, Đerić, Pekić, Vuković, Simanić (69. Otović), Lukić, Cicović, Milošević (46. Radović), Blagojević (62. Torbica), Ivković