U nedjelju (21:00) u Pekiju se sastaju KMF Jahorina i KMF Tango, a najavu meča donose nam igrači gradskih rivala, Miloš Košarac i Nemanja Knežević:

Ko pobjeđuje u derbiju?

Košarac: Vrlo je teško reći s obzirom da je Tango u odličnoj formi, ali ja u ovoj ligi i ovakvim utakmicama uvijek dajem prednost domaćinu. Biće to odlična utakmica na terenu, samo da prođe bez povreda i u fer i sportskoj borbi, pa neka bolji pobijedi.

Knežević: Pobijediće onaj ko bude imao više sreće i želje jer je kvalitet ekipa izjednačen.

Najjače oružje tvog tima?

Košarac: To već svi znaju, naše najjače oružje je jaka odbrana u kojoj svi padaju na glave da spasu gol i onda iz te odbrane slijedi neki kontranapad koji realizujemo i iz toga smo najpoznatiji.

Knežević: To je naš roster koji nam omogućava da držimo jak tempo skoro svih 40 minuta. Imamo dovoljno igrača na svakoj poziciji koji mogu adekvatno odgovoriti zadatku.

Najbolji igrač tvoje ekipe?

Košarac: Pa ne znam koga bih izdvojio. Najprijatnije su me, pozitivno, iznenadili Maljukan i Čvoro ove sezone ,zalaganjem, igrom i poznavanjem futsala s obzirom da su ga slabo igrali i trenirali, mada tu su još nezgodni Trbo kao i brzonogi Ćorović, ali i golman Baričanin koji će biti u skorije vrijeme jedan od najboljih u državi.

Knežević: Ne bih nikoga isticao pojedinačno jer mi nemamo nekog majstora ko bi donosio prevagu. Imamo mnogo mlađih igrača koji se tek trebaju afirmisati, uz nas starije, prekaljene, koji pripomognemo iskustvom.

Miloš Košarac

Najopasniji igrač narednog protivnika?

Košarac: Po meni sasvim sigurno Nemanja Knežević. I dalje sa tolikim godinama i kilogramima koje nosi jedan od najboljih sidraša u državi, a pogotovo u našoj ligi. Veoma ga je teško sačuvati i ako ga ja najbolje znam.

Knežević: U svakom slučaju Miloš Košarac. To je dečko koji zaslužuje da igra Premijer ligu a ne drugoligaški futsal. Mada ne bih isključio ni Trba, Maljukana i Ćorovića koji su dobri igrači i daju veliki doprinos Jahorini.

Kako ocjenjuješ sezonu svog kluba?

Košarac: Od 1 do 10, rekao bih neka 3. Visoke ambicije pred početak sezone, najviše zahvaljujući prethodnoj koju smo odigrali nestvarno, ali ove sezone kao da nas je neko ugasio na gostovanjima, ali i kući ne igramo baš najbolje tako da je ova sezona razočaravajuća za nas.

Knežević: Baš smo podbacili u prvom dijelu prvenstva i nismo ispunili očekivanja i ciljeve zadate pred početak sezone. Momci su u ovoj godini počeli veoma dobro da igraju i pobjeđuju, ali nažalost prekasno. Ipak, ovo može biti dobra uvertira za narednu sezonu.

Kvalitet druge lige?

Košarac: Kvalitet lige nikad jači, usudiću se da kažem da je ovaj naš jug u rangu sa Prvom ligom. Sve ekipe su podjednake, Akademac, Zahumlje, Tango, Višegrad, Kalinovik, Jahorina… Vrlo izjednačene i smatram da se sve ove koje sam nabrojao mogu lagano takmičiti i u Prvoj ligi.

Knežević: Dosta ujednačene ekipe. Smatram da su kvalietni klubovi i da bi se svaki mogao nositi sa timovima iz Prve lige. Moram priznati da sam iznenađen kvalitetom takmičenja.

Nemanja Knežević

Najbolji igrač sezone?

Košarac: Izdvojio bih nekoga iz Akademca ili Zahumlja jer su te dvije ekipe u samom vrhu. Najviše me je oduševio kapiten Zahumlja ,Andrić , koji i pored toliko godina izgleda tako fizički spremno i moćno , a uz to još iskustvo i znanje , tako da ili on ili Predrag Sešelj iz Akademca koji je takodje iskusan i tehnički vrlo dobar.

Knežević: Pa, ne bih sada nikoga izdvojio. Sačekaćemo kraj prvenstva.

Najbolji trener:

Košarac: Nisam nešto upoznat sa ostalim trenerima. Naš trener Vuksanović je jedno veliko fudbalsko ime , ali ovo mu je tek prva sezona u futsalu i tek se uči nekim novim stvarima. Kada pogledamo iskustvo i karijeru kako igračku tako i trenersku, kao i poznavanje futsala, to je svakako Miko Čampara .

Knežević: Definitivno moj brat, prijatelj i ujedno trener, Mirko Čampara. To je čovjek koji živi futsal i koji se cijelom dušom i tijelom daje za futsal. Njegovi treninzi i vizija futsal će sigurno našem podneblju donijeti rezulte u budućnosti. Mislim da svojim znanjem zaslužuje biti u mnogo većem rangu. Dakle, definitvo Miko!

Budućnost tvog kluba?

Košarac: Privesti sezonu kraju bez nekih povreda i incidenata, a zatim se okrenuti ka idućoj odmah i spremati što bolje za povratak u prvoligaško društvo jer sigurno tamo i pripadamo. Iz ove sezone uzeti greške koje smo činili i to da ispravimo u narednoj i ne sumnjam da nam se mogu dvije loše sezone za redom ponoviti.

Knežević: Svakako da vidim Tango, u najmanju ruku kao prvoligaša, a potom i da se vrati u Premijer ligu. Tango je klub sa istorijom i renomeom i mjesto mu među najboljim.

Tvoja karijera u narednom periodu?

Košarac: To već svi znaju, u Palama su me prozvali paljanski Toti. Imam ogromnu ljubav kako prema klubu i ljudima u njemu ,tako i najviše prema predsjedniku istog, tako da nije bilo previše dilema gdje ću na ljeto. Želja mi je jednom bila okušati se u Premijer ligi, ali izgleda da je jedini način da je okušam jeste da uvedem Jahorinu u istu. Jedino šta se može promjeniti jeste da predsjednik Bojan odustane od kluba pa da onda i ja negdje drugo nastavim, ali o tome za sada ne razmišljamo nego nam je cilj povratak u Prvu ligu.

Knežević: Moja karijera se svakako krenula silaznom putanjom i u Tangu sam isključivo zbog Čampare. On je prepoznao da još uvijem mogu donijeti prevagu ekipi. Kada završim priču sa Tangom, to će biti i kraj bavljenja futsala za mene. I vrijeme je da se mlađim igračima pruži šansa da dođu do izražaja.